tirsdag den 17. april 2012

4 dage med spidskål

Lyder overskriften trist? 
Det er den langtfra!

Vi har i indtil flere dage været ustyrligt økonomiske og fornuftige herhjemme ("vi" er den søgående - for tiden hjemmegående - og jeg). Vi har på det nærmeste levet af spidskål, kartofler og tilbud på mager, hakket okse.....

1. dag spiste vi hakkebøffer med kartofler og spidskålssalat:
Spidskålen blev strimlet fint  og "forskrækket" i en gryde kogende vand.
Et bundt forårsløg blev skåret fint, og blev overhældt med det 
kogende vand fra spidskålen (den søgående tåler ikke ret godt rå løg).
2 Gulerødder blev skrællet og derefter skåret i strimler med kartoffelskrælleren.
Ca 1/3 af spidskålsstrimlerne blev blandet med forårsløg, 
gulerodsstrimler, rosiner og salatnøddeblanding.
Det var ikke det ringeste, vi har smagt her på matriklen!

2. dag spiste vi hakkebøffer med kartofler og stuvet spidskål (vi kan godt lide hakkebøffer!).
Vi kogte rigeligt med kartofler, troede vi skulle lave brasekartofler dagen efter.
En klat smør blev smeltet i en gryde og rørt med hvedemel. 
Minimælk blev tilsat lidt efter lidt, mens der blev rørt flittigt, 
indtil en passende konsistens var opnået.
Krydredes med salt, peber og revet muskatnød.
Var det godt i går? Det blev ikke ringere i dag!

3. dag stod den på hakkebøffer og bagt kartoffel/spidskålmos.
Den kolde, stuvede spidskål og 
gårsdagens kolde kartofler 
blev moset grundigt i foodprocessoren. 
rørt med minimælk og lagt i et fladt fad 
og bagt i ovnen, ca 175 grader i 
ca 20 minutter (til overfladen blev lysebrun).
Slut på hakkebøfferne - men der var stadig kartoffelmos....

4. dag (i dag): kartoffel/spidskålmosklatkager med bacon.
Den sidste rest  kartoffel/spidskålmos 
blev rørt med et æg, en god del hvedemel, 
flydende margarine og lidt minimælk.
Blev sat på panden med en ske 
og stegt ved jævn varme 
til de var lysebrune og 
ikke for klistrede indeni.
Der var stadig to klatkager tilbage, 
da vi ikke kunne mere. 
Men så er det godt at have en hund.... 

Med så megen fornuft må det være på sin plads at gøre lidt reklame for aftenkaffemenuen, som vi har fundet hos Klidmosteren
En blog, der kan særdeles meget anbefales, især til madører!
Det er forslag og opskrifter, man får det sådan af:

2 kommentarer:

  1. Her bruger vi også spidskål meget i madlavningen - men det er nogle spændende nye ideer, du kommer med!

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg tror faktisk aldrig, jeg har anvendt spidskål før - men så fik jeg det to gange hos andre indenfor kort tid, og så var jeg solgt ;-P

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...