Det er den langtfra!
Vi har i indtil flere dage været ustyrligt økonomiske og fornuftige herhjemme ("vi" er den søgående - for tiden hjemmegående - og jeg). Vi har på det nærmeste levet af spidskål, kartofler og tilbud på mager, hakket okse.....
1. dag spiste vi hakkebøffer med kartofler og spidskålssalat:
Spidskålen blev strimlet fint og "forskrækket" i en gryde kogende vand.
Et bundt forårsløg blev skåret fint, og blev overhældt med det
kogende vand fra spidskålen (den søgående tåler ikke ret godt rå løg).
kogende vand fra spidskålen (den søgående tåler ikke ret godt rå løg).
2 Gulerødder blev skrællet og derefter skåret i strimler med kartoffelskrælleren.
Ca 1/3 af spidskålsstrimlerne blev blandet med forårsløg,
gulerodsstrimler, rosiner og salatnøddeblanding.
gulerodsstrimler, rosiner og salatnøddeblanding.
Det var ikke det ringeste, vi har smagt her på matriklen!
2. dag spiste vi hakkebøffer med kartofler og stuvet spidskål (vi kan godt lide hakkebøffer!).
Vi kogte rigeligt med kartofler, troede vi skulle lave brasekartofler dagen efter.
En klat smør blev smeltet i en gryde og rørt med hvedemel.
Minimælk blev tilsat lidt efter lidt, mens der blev rørt flittigt,
indtil en passende konsistens var opnået.
Krydredes med salt, peber og revet muskatnød.
Var det godt i går? Det blev ikke ringere i dag!
3. dag stod den på hakkebøffer og bagt kartoffel/spidskålmos.
gårsdagens kolde kartofler
blev moset grundigt i foodprocessoren.
rørt med minimælk og lagt i et fladt fad
og bagt i ovnen, ca 175 grader i
ca 20 minutter (til overfladen blev lysebrun).
Slut på hakkebøfferne - men der var stadig kartoffelmos....
4. dag (i dag): kartoffel/spidskålmosklatkager med bacon.
Den sidste rest kartoffel/spidskålmos
blev rørt med et æg, en god del hvedemel,
flydende margarine og lidt minimælk.
flydende margarine og lidt minimælk.
Blev sat på panden med en ske
og stegt ved jævn varme
til de var lysebrune og
ikke for klistrede indeni.
Der var stadig to klatkager tilbage,
da vi ikke kunne mere.
Men så er det godt at have en hund....
Med så megen fornuft må det være på sin plads at gøre lidt reklame for aftenkaffemenuen, som vi har fundet hos Klidmosteren.
En blog, der kan særdeles meget anbefales, især til madører!
Det er forslag og opskrifter, man får det sådan af:
Her bruger vi også spidskål meget i madlavningen - men det er nogle spændende nye ideer, du kommer med!
SvarSletJeg tror faktisk aldrig, jeg har anvendt spidskål før - men så fik jeg det to gange hos andre indenfor kort tid, og så var jeg solgt ;-P
Slet