lørdag den 19. juli 2014

LOPPER!


Vi er storplagede af lopper for tiden - er der virkelig så usædvanlig mange af de små s..... i år?
Jeg behandler og behandler. Har indtil nu brugt Frontline (og har af dyrlægen fået lov at behandle hver 2. uge i en periode) men kan stadig daglig let finde løbende lopper på hund og katte.
Hunden klør klør klør sig og især den ene kat taber pels og ser sølle ud. Det gamle missekræ er (selvfølgelig) ophøjet ligeglad med situationen.

Nu har jeg bestilt Advantage loppemiddel i håb om at et præparatskift hjælper.
En anden og noget sjovere type lopper er markedslopperne. 

I dag med kan de findes i enormt antal i Vorbasse. Vi 'gjorde' en del af pladsen i går, incl. en tre timer lang gang Tom Donovan i Pubteltet.
Han er altid god. Og jeg fik ham til at give 'Mellow yellow'.
Så skidt med de tre timer på en hård træbænk uden rygstød = knyster i r.... og AV ryg i dag!Dagens 20 år gamle indlægsbillede viser min datter i sin meget elskede kattetrøje som min mor havde strikket til hende.


Nu har Helene også fået en, strikket i næsten samme farver. Jeg har valgt at gøre kattene mørkere grå end min mor gjorde.
Det er den eneste farveforskel. Garnet lå i en skuffe, med banderoler og det hele, og farvenumrene fandtes stadig - dog med en undtagelse. Den fine gule farve er desværre udgået og kan ikke skaffes. Der var heldigvis nok af den i mor'ens rester.


Ro på, ærmet ER syet fast nu.
Jeg kan bare så godt lide netop det her billede af trøjen på Helene!

Det største (og eneste) ÆV på trøjen er størrelsen. Helen er lige blevet 4, så jeg strikkede en størrelse 6 år -- men målene er snarere str. 8 år, så den er mere end rigeligt stor.
Jeg har endda overvejet at strikke en til i mindre størrelse til hende, men har lidt rigeligt med andre hastende projekter lige nu. 
Nils har fødselsdag på onsdag, niecen fejrer navngivning om en uge, Villads bliver 3 om 3 uger og så bliver han storebror til sin lillesøster engang før eller efter sin fødselsdag. Så pindende gløder bare en lillebitte smule her.


 Helene og Tibo har været fire dage på ferie her.
Det fik Helene da lige et par lange bukser og en 'dansekjole' ud af.... (næste gang er det Tibo der skal forsynes - skal lige have købt nogle gode drengestoffer)

Fik klippet bukserne for smalle, så der måtte indskydes en ekstra bane stof ned foran.
Hvem skulle tro, den her dekoration er en nødredning?

 Stofferne til begge kommer fra Kludemanden i Harlev (vest for Aarhus). Han er værd at besøge, hvis nogen skulle komme på de kanter.

Skal forresten hilse fra Helene og sige at en dansekjole (Helenes navn på kjolen) ikke er én, man kan stå stille i!
Især ikke, når stoffet på kjolen er Hello Kitty'erBåde kjole og bukser er syet ud af ho'det, suppleret med et par medbragte natbukser og en sommerkjole.
Gammel cirkushest og savsmuld.....


 Selvfølgelig skulle det regne, lige mens vi havde børnene på ferie. 
Men vis mig lige det barn, der ikke elsker vandpytter at lege i og med!


I næste uge skal vi låne Villads nogle dage.
Om nogle år snupper vi dem alle tre (+ den kommende lillesøster) nogle dage ad gangen på én gang.


Når bleerne er fortid.Hav en god søndag derude i verden!


Selv om jeg (og resten af verden) i går måtte sige farvel til cyberkatten Jeff som valgte at søge til de himmelske musemarker efter ca 16 underholdende år på jord og net. Han vil blive savnet.
10 kommentarer:

 1. Hello Kitty er et kæmpehit i den alder, men det er lopper (på dyr) godt nok ikke! Håber du får bugt med bæsterne.
  Regn er ikke noget problem for børn og dyr, men lidt mere irriterende for os voksne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja mon ikke.
   Jeg har til gengæld arvet noget Hello Kitty juniorsengetøj, fordi man bliver drillet med den slags i 0.te klasse. Helene ææææælsker sin Hello Kitty dyne!
   Endnu....

   Hvis der kommer regn i næste uge, bliver det vist de dage vi skal have Villads på ferie. Fed planlægning!

   Slet
 2. Lækkert strik, lækre børn og trælst med de dumme lopper. Ifølge min dyrlæge, tager det ca et halvt år, før alle lopper er døde, da de putter sig i tæpper osv., men nu er jeg heldigvis på den anden side af det og vi kan kalde os loppefri :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mange år siden vi sidst har været sådan angrebet.
   Dengang behandlede jeg konstant i vist 1½ år, siden har vi ikke haft flere af dem end vi ret let kunne overtale dem til at opsøge en bedre tilværelse...

   Slet

 3. ... *ÆHRM* ... Mangler du et ... *hoooost* ... et cirkustelt ? og en sprechtallmeister ? ;o)
  Selvom jeg ikke har hverken hund eller kat, bliver jeg overfaldet af de små bidende tingester :o(
  Så fin en trøje og ligner barnebarnet ikke sin mor ? ( synes jeg de gør ud fra billederne ).

  God Sommer til dig og dine :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Cirkustelt til loppecirkus, det kan jeg vist selv sy!
   Det er lidt lusket af mig ikke at huske at sige at de to kattetrøjeejere er faster og niece. Bortset fra det, så ligner Helene faktisk sin mor, min smukke svigerdatter ;-)

   Slet
 4. Jeg skal da lige love for, du er flittig med både symaskine og strikkepinde
  Indtil videre er vi sluppet for lopper her i huset; men sidste år var ganske forfærdeligt Min hund blev behandlet med Frontline, piller til at slå levende lopper ihjel med, og piller til at sørge for, der ikke blev udklægget flere - og jeg gjorde rent konstant - lige lidt hjalp det. Jeg tror, det varede næsten 5 måneder, lige pludselig var bæsterne væk.
  Det er næsten ikke til at holde ud, så jeg håber, I snart bliver loppefri

  SvarSlet
  Svar
  1. Det siges, at katte er værst til at bringe lopper til huset, både på egen krop og i de dyr de slæber ind. Men lopperne er også at hente andre steder, fx. der hvor der har været et pindsvin.
   Og når lopperne først er her, påtager hunden sig bestemt sin del af 'pasningen' af de små springere.

   Men som du også giver udtryk for kan man som regel blive loppefri i lange perioder ad gangen.
   Loppekriiiiig!!!!

   Slet
 5. Jeg har med held skiftet til Advantage - frontline var lopperne blevet resistente mod (godt nok på min kat) Vores kattepension modtager ikke katte behandlet med Frontline af samme grund. Håber du har fået bugt med bæsterne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst det samme som du siger på en lokal kattepensions hjemmeside. Og efter en lille uge på Advantage ser det ud til at kampen nærmer sig sin afslutning. Det er flere dage siden jeg har set nogen, så nu tør jeg håbe...

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...