fredag den 1. februar 2013

Ny phon

Jeg har indkøbt mig en ny smartmobilos, til erstatning for den 3½ år gamle HTC, der efterhånden var blevet FOR sær.
Ikke nok med at den aflader, så man nærmest kan se strømmen krybe ud af den (kan kun lades op til 99%, og kun hvis den er HELT slukket imens - og nej, nyt batteri hjalp ikke, er forsøgt). Den er også begyndt at ændre ved ringetoner og andet, uden at være bedt om det.

Der måtte en ny til. 
HTC One SV, som endda skulle have et godt kamera (traditionelt et af HTC's svage punkter).

Fornærede jeg fandt den billigste model på nettet, og glemte vist lige lidt undervejs :-(

Telefonen er ankommet, og den virker fint. På engelsk.... Så indtil videre angiver den alle afstande i miles.
Jeg kan selvfølgelig stille sproget om. Valget står så imellem tysk, fransk, italiensk eller tyrkisk. Jeg har valgt indtil videre at leve med de engelske miles.

Brugsanvisningen er lige efter min smag. 
To bittesmå sider, med mange instruktive billeder af, hvordan man åbner og lukker til batteri osv.
Min elskede er ved at dø ved tanken om de kun to sider. 
For ham er der ikke noget ved et apparat, der ikke leveres med mindst 130 sider vejledning - og han læser gudhjælpemig hver eneste side, inden han åbner æsken!!!!

Jeg foretrækker learning-by-doing princippet. Har indtil nu brugt to dage bare til at lege med funktionerne.
Den kan alt, tingesten. Undtagen at telefonere. 

Den skal have et mikroSIMkort, i stedet for det eksisterende. Kom post, kom post med mit mikrokort.

Brugsanvisning/ikke brugsanvisning.
Min elskede er en MAND, med alle de håbløsheder der følger med sådan én. 
Plus et par, der vistnok normalt er kvindelige: Han læser brugsanvisninger, og han har INGEN stedsans.

Han er styrmand. 
Til søs kan han uden besvær finde frem til den mindste lille spy havn, man kan forestille sig, i mørke og uvejr. Han kan planlægge indviklede sejlruter, forbi skær, mærkværdigheder og andre skibe.
Men bed ham finde vej på landjorden, hvor der er ordentligt angivne veje, med vejskilte, rutenumre, landkort og det hele - han farer usvigelig sikkert vild. 
Han kan fare vild på en lukket gårdsplads.

Det er en (manglende) egenskab, jeg slet ikke fatter. Man læser da sit kort, koordinerer med det indre kompas, og så finder man frem. Hvor svært kan det lige være?

Min mand har et meget nært forhold til miss Mio, hans uundværlige navigator. Med brugsanvisning.

Jeg har et meget nært (og gengældt) forhold til ham. Vi supplerer hinanden godt.

Men han er den eneste jeg kender, der har læst hele brugsanvisningen til sin smartphone stort set uden nogen sinde at hente en eneste gadget til den. Den har fået dansk keyboard og kompas, det er vist alt!
Spørg ikke, hvor meget pjat jeg allerede har fået installeret på min nye. Den har forlængst fået både kompas, tv program, kitten solitaire, quizz battle mm.
Mangler vist kun mit sædvanlige nys til SMS'er og SørenSpætte ringetonen...6 kommentarer:

 1. Hehe. Tak for morgensmil ... et nys til sms'er :lol:
  Hvor ER jeg glad for at læse, at der er andre end mig, der ikke er iPhone-fanatiker! Føler mig efterhånden meget alene med den anti-iPhone-holdning, men jeg er så glad for min HTC Desire, der dog endnu ikke er begyndt at opføre sig underligt.
  Jeg må sige, at du på flere punkter har en meget usædvanlig mand ... forskelligheder behøver absolut ikke at være af det onde.

  Er i øvrigt ret vild med dit ur til venstre.

  SvarSlet
 2. Jeg har hverken fundet nyset eller Søren Spætte endnu, leder stadig.
  Manden synes, Android er at foretrække, og i sådan noget stoler jeg helt på ham. Han er meget grundig, også når det kommer til at læse anmeldelser og undersøgelser.
  Manden har en Desire (samme alder som min), den fungerer stasdig upåklageligt. Jeg valgte en wildfire dengang, går ret konsekvent efter fysisk små apparater.
  Ahem. One'n er vist større end Desire'n, men er virkelig noget af det mindste i dag.
  Uret kan du hente ved at klikke på det lille tekstfelt. Det er ganske ukompliceret, selv om siden er skrevet på det fineste kinesisk. Du skal bare kopiere javatekst 1 eller 2 ind i en "tilføj javatekst"dims.

  SvarSlet
 3. Jeg måtte nu også trække på smilebåndet af din fantastiske måde at anskue tingene på. Her i huset er vi heller ikke hoppet på iPhone bølgen. Vi nøjes med smartphone og det fungerer fint.
  Når vi nu taler om stedsans, plejer jeg gerne at sige til min bedre halvdel at han kan finde rundt i en telefonboks, selv om de sikkert ikke findes mere, men i et 4 mandstelt går det helt galt. Det kan vi grine lidt af, men ved fælles hjælp, jeg er da lidt bedre til at finde vej ind ham, så kommer vi altid frem til bestemmelsesstedet. Selv om vi har en GPS kan det somme tider volde problemer for de skal jo opdateres hele tiden og det koster stort set det samme som en ny.

  SvarSlet
 4. Den er sød, den med 4 mandsteltet, den vil jeg huske at bruge!
  Vi har købt en GPS med evighedsopdatering - jeg kan bare ikke få det til at virke (heller ikke der har jeg nogen hjælp af ham - sådan noget er også mit ansvar).
  Så vi kæmper også en brav kamp nogle steder, hvor han vil følge GPS'en og jeg kan se at det vil være dybt godnat at gøre det.
  De kære mænd..............

  SvarSlet
 5. Ha ha ha........ Godt indlæg. JEG læser brugsanvisninger og det er MIG der er GPSén.
  Da jeg fik en smartphone i julegave i 2011 var der også KUN to siders brugsanvisning. Så jeg måtte også selv finde ud af det hele selv. Det er da lykkedes meget godt. Men jeg tror stadig den har nogle funktioner, som jeg ikke har opdaget :) :) ( og så har jeg to børn (unge mennesker) som bare kan det det, så jeg råber nogle gange HJÆLP!!)

  SvarSlet
 6. Man kan som regel hente nogle digre værker på telefonfirmaernes hjemmesider.
  Mht. 'børnehjælp' er det et område, jeg har opgivet. jeg er ikke ret god til at høre på forklaringer.
  Genet for learning-by-doing nyder mongolsønnen forresten også godt af. Han har også smartphone (HTC), og er fuldstændig dus med den. Mere end hans kontaktpædagog ;-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...