fredag den 16. november 2012

Spam

jeg har i dag fået en (lang!) kommentar på et ældre indlæg, fra en anonym læser. Her er nogle linier af indholdet:
"Comments are presently untouchable. care verify support shortly. advertising level With Slumping wage, This modify Looks twopenny-halfpenny omit pome Here’s How to deal Options activity understanding frame to Buy for low-level $5 be These school body Top BUY Ratings Top 10 instrument of punishment . delay up to Cabalitian.Source: Dow engine driver Newswires UPDATE: FSA Targets organisation and unconstrained multitude brands in tote up amount. Big caps now go out to buy if this is where the per nation pick out"
 

Den slags spam er irriterende, men dog til at slippe af med igen...

Lidt værre var den mail jeg fik fra afsenderadressen TDC@mail.se, hvor jeg får besked om at der er lavet en fejl ved min regning, og jeg bedes opgive alle oplysninger, så fejlen kan blive rettet...

Den er også fjernet.

Så er der alle de uopfordrede mails, hvor jeg tilbydes penisforlængelse, billige lån og mobiltelefoner, blot jeg melder tilbage hurtigt.

Og alle de mails, jeg selv i et svagt øjeblik har "bedt" om. Orienteringer om ugens fedeste tilbud, nyheder osv, osv. 
Pludselig er der så mange, at jeg ikke engang gider læse de interessante af dem.

På Facebook er der invitationer, reklamer og gruppemails til kritikløs videresendelse. I hate it!

I den forløbne uge har jeg brugt tid på at nedlægge næsten alle nyhedsmails, så mit arme mailprogram kan få lidt ro.
Nogen af dem kan man bare afmelde.
Andre kan være af de mere spy typer, som man ALDRIG bør klikke på eller besvare. Dem beder jeg i stedet mailprogrammet fjerne fra serveren, ubesete. 

I internet explorer gøres det således:
Marker den uønskede mail. Klik på meddelelser>opret regel ud fra meddelelse. En box med 3 ruder kommer frem, med automatiske "flueben" i første linie af den øverste ruder dukker frem. I rude 2, "vælg handling for regelen", sættes flueben i allernederste linie "slet den fra serveren" og klik OK. Vent et øjeblik, til skiltet "regelen er blevet tilføjet" popper op, og klik OK på det.
Jeg bruger ret mange meddelelsesregler, mest til at sortere indkommende mails.

I skal nu også lige spammes lidt, nu jeg er i gang, med en illustrativ indføring i nogle af de mere  basale computerbereber: 


Velbekomme og god weekend.

4 kommentarer:

 1. Ja, det er mega trælst med al den spam og jeg gør som du, blokerer, rydder op og alt sådan noget, men de finder alligevel smuthullerne med mellemrum.

  Alt der kommer fra afsendere jeg ikke kender, bliver heller ikke åbnet, men skrottet med det samme.

  God weekend :)

  SvarSlet
 2. Lyder helt sundt med al den oprydning. Jeg har en særskilt mailadresse, som jeg bruger til nyhedsmails og når jeg shopper online. Så jeg føler mig ikke generet. Og jeg synes heldigvis at Blogger er blevet rigtig god til at fange spam-kommentarer : ) Alligevel en god idé at rydde op og ud indimellem.
  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige netop den her var ikke blevet opfanget, den røg hele vejen igennem.Jeg har også en "specialadresse" til mails osv. Rigtig godt at ha'!
   God weekend osse til dig og dine.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...