mandag den 12. november 2012

LysEn aldeles umage samling af genstande. En indisk arbejdselefant med sin medhjælpende unge, en mærkelig lille platte og 4 lysestager med røde lys.
Elefanterne og den lille (ikke særlig pæne) platte er "familiesouvenirs" fra min mors ting.
De 4 lysestager har hver sin historie:
Den sorte stage med skærmen (i baggrunden) er en svensk stormstage, købt på loppis for 15,- svenske kroner for mange år siden. Beregnet på at tage med ud på das. Når lyset er brændt så langt ned at skærmen dækker flammen, er det stort set umuligt at slukke lyset.
Den sorte stage uden skærm stod hos en moster, der døde for små 10 år siden. Historien er ukendt, men den kunne være en souvenir fra hendes tid som nødhjælpsarbejder i Norge efter krigen.
Den kan også stamme fra så meget andet - den medbringer ingen facitliste.
Kammerstagen af messing er meget gammel. Min mor har fortalt mig om den, men jeg husker ikke længere hvor den kommer fra. Den var sort, da jeg fik den hjem, men med en sømand i huset er der råd for den slags: eddikevand!
Den kunne nu godt fortjene at blive poleret bedre op....
Sølvstagen i forgrunden var en lille "skifting" i min mors samling af lysestager. Hun havde adskillige par af flotte lysestager stående. Lysestager, som mine brødre (og deres koner måske især?) sagtens kunne finde ud af at få fordelt (Nej, nej, nej, der er ikke gemt nogen syrlig eller småfornærmet tone i det her - jeg er ikke særlig vild efter flere lysestager, jeg valgte dem selv fra og så jeg er glad for at de andre var glade for dem).
Tilbage var én enlig, sort lysestage i en lidt sød facon. Den fandt alligevel nåde for mine øjne, så den kom med mig hjem, og blev pudset.
Men filten under foden var løs, og fyldet indeni smuldrede ud, så jeg tog den med til den lokale guldsmed for reparation. 
Han var ellevild! 
Det er en fin stage fra Dragsted i Kbh., men kan desværre ikke tidfæstes. Guldsmeden har repareret den og poleret den op, så den ser ud som helt ny, og den er bare FLOT nu.

Og jeg er så glad for den!

Jeg er glad for hele min samling af "skæve" stager. Det skal ikke være så ens altsammen!


Hav en god uge derude!


2 kommentarer:

 1. Takk for hyggelig kommentar! Det høres fint ut med inngjerdede hundeskoger, det hadde Bamse likt. Da kunne han leke med andre hunder også, mens de løp fritt. Jeg skal nok passe på at han får løpt litt fritt fortsatt, på områder hvor jeg har god oversikt :)
  For en flott samling lysestaker! Enig med deg i at ikke alt må være likt, og det er jo morsomt med gamle ting som har en historie. Ha en fin dag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak igen.
   Jeg er vild med ting med historie.
   Og helt rigtigt, hundeskovene er alletiders legeplads for hundene.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...