Jeg har været såååååååååååå flittig....
På strikkepindene (til børne- og niecebørn), og på kursus i kagebagning.
Se bare her - og klarer du hele billedrækken, får du den helt store bonus i form af en opskrift på overtræksmarcipan, der ikke driller eller overklistrer dig:
Sweater, hue og vanter til Villads, 5 mdr. Garnet er Lazio fra Kvickly
|
Trøje i bomuld til lille nye Tibo |
Trøje i bomuld til lille nye Tibo
Høsten fra kagebagekurset (har selv lavet det hele!): |
Hindbærsnitter |
små mazarintærter |
Napoleonshatte |
"napoleonsmazariner! |
frugttærter med mazarinfyld og pærer |
fastelavnsboller med marcipan og blød nougat |
Som lovet, kommer her opskriften på marcipanovertræk.
Man tager:
- 500 g marcipan, skåret groft ud.
- 250 g flormelis
- 50 g glucose
Smides i køkkenmaskinen og æltes med dejkrogen til det er ensartet og samler sig.
Udrulning (med kagerulle eller rullepind):
drys mel (hvede-, maizena- eller kartoffel-) på bordet og på rullen, flad marcipanklumpen lidt ud og begynd at rulle. Løft ofte marcipanen fri, og drej den samtidig 90 grader. Undlad at vende den, op skal forblive op, og ned ned.
Når marcipanpladen ikke længere kan løftes med hænderne, rulles den forsigtigt op over kagerullen, når den skal flyttes.
Når pladen er stor nok, "poleres" den med hænderne. Kæl for den!
Flyt pladen over på kagen og glat den godt ud foroven.
"Kæl" den på plads ned ad siderne med vandrette strøg.
Arbejd dig oppefra og ned. Med tålmodighed og forsigtighed kan siderne blive helt glatte uden folder.
"Kæl" den på plads ned ad siderne med vandrette strøg.
Arbejd dig oppefra og ned. Med tålmodighed og forsigtighed kan siderne blive helt glatte uden folder.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar