torsdag den 28. november 2013

Har jeg sagt noget forkert? Så lad mig gentage....

Ved grundigere gennemlæsning af mine to tidligere indlæg kan jeg godt se at det ser ud som om jeg ikke er den største elsker af vore hårdtarbejdende poltifolk, eller af fartgrænser.
Det er heldigvis ikke sandt.

Jeg har det bare sådan, at jeg ALTID føler mig storskyldig når jeg skuer en at etatens køretøjer i min nærhed.
- Eller når jeg skal have en bil til syn. Jeg er altid HELT sikker på at bilen er én stor samling fordækte fejl, som kun venter på at blive afslørede.

Min husbond tager sådan noget helt anderledes. Pjatter med bilinspektørerne og får ros for bilernes gode tilstand. 

Han blev engang standset i sin lastbil og spurgt om han havde stort kørekort. 
"Nej", sagde geniet, og fandt efterhånden (og efter en tydelig opfordring) det totalt afkrydsede kørekort frem til den noget ophidsede betjent. 
- Med en bemærkning om at hans kørekort var af ganske almindelig størrelse og ikke særlig stort.


Når jeg kører, følger jeg stort set hastighedsgrænserne, undtagen når jeg har behov for at overhale. Ved de lejligheder gør jeg oftest kort proces.
Alligevel er det lykkedes mig at blive hapset. 
2 gange på 34 år (+ 2 parkeringsbøder). 
Jeg, en storkriminel :-)

Og var jeg sur på mig selv? JA! 
Første gang havde højre fod vist glemt, at jeg lige havde forladt en motorvej. Dumt, dumt, dumt!
Anden gang var jeg kommet for sent hjemmefra.. Også ret dumt.For en god ordens skyld vil jeg lige tilføje at jeg altid kun har oplevet venlige og rare betjente. Det ændrer bare ikke på mit "sort samvittigheds syndrom", desværre.


Jeg er stor tilhænger af fartkontroller, inklusive de ellers så kritiserede "stærekasser". Det er ikke stærekasser og kontroller der er pengemaskiner - det er fartsynderne, der skæpper i kassen. 
Man må s'gu stå ved sine gerninger, også i trafikken.


Jeg har været passager i sådan en her, i min barndom. 
Den havde bagudvendte klapsæder bag forsæderne, hvor vi børn 'fik lov' at sidde (man sad elendigt på dem). 
Lucky me!

Nat nat, nu vil jeg i vissen.

I morgen skal vi på "føjt", elskeden og jeg. Derefter står den på børnebesøg og adventskomsammen.
8 kommentarer:

 1. Godmorgen.
  Næhh, jeg fangede nu fint meningen i dit forrige indlæg og ja, det er rigtig dumme penge at komme af med, når man nu ved, at det kunne være undgået. Har selv fået en enkelt fartbøde + en parkeringsbøde + en bøde for at ville sove på en strand, hvor man åbenbart ikke måtte det. ØV, det var ellers så hyggeligt og dæme om landbetjenten fandt os igen, da vi var flyttet til den anden side på øen Rømø. Al romantik blev hevet ud af den tur :))
  Rigtig god weekend-føjte-tur

  SvarSlet
  Svar
  1. Surt show, at I ikke kunne få lov at snige jer til en enkelt lille romantisk stund. Landbetjenten var nok bare jaloux....
   Vi glæder os til turen, kan du tro. Fortæller nok mere om weekenden senere, lige nu står knaldhytten på gloende pæle. Vi jager nullermænd!

   Slet
 2. Jamen jeg er da enig. Næsten ;-)
  Det er nemlig mit indtryk ,at de godt kan finde på at lave kontrol, hvor de ved, at pengene bare vælter ind, fordi det ikke er oplagt, at det kun er tilladt at køre 50 km/t lige på det sted - der er hverken cyklister eller gående og derfor ingen svage trafikanter. Det oplevede jeg engang for mange år siden, og jeg blev simpelthen så tosset, at jeg klagede til politiinspektøren. 1½ km derfra ligger der en skole, og jeg ved, at mange kører for stærkt forbi den, så hvorfor pokker tager de ikke fartsynderne i stedet for på stedet, hvor høj fart kan koste børneliv?
  Jeg fik medhold i min klage, og de lå aldrig på det indbringende sted mere. Jeg måtte dog selvfølgelig stadig betale min fartbøde, men det er jo også noget andet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er bare så firkantet, derfor er det også let nok for mig at have en klar holdning om ja til fartkontrol.
   Godt gået, at du fik politi'erne til at lytte.
   Bare de så flyttede herover til os, hvor der godt nok bliver kørt ufattelig stærkt, især om sommeren. Jeg tør slet ikke cykle på vores landevej, fordi der køres så hurtigt.
   Og skolebørnene bliver ledsaget til deres bus, fordi forældrene ikke tør lade dem færdes alene.

   Slet
 3. Thi hi ... det er du ikke alene om. Når jeg ser en politibil, tjekker jeg lynhurtig farten og selen -- og i "gamle dage" nede ved grænsen, lignede jeg altid en der havde smuglet flere liter snaps ;o) ...
  Det er en frisk mand du har, det er da osse underligt at spørge om man har stort kørekort, den har vel den str. den skal ha :o) hæ hæ

  SvarSlet
  Svar
  1. Efter mere end 10 år med den mand kan han stadig få mig til at le stort set dagligt med sine vandvittige kommentarer.
   Han er dejlig!

   Slet
 4. - en moden mand beklagede sig engang over at der var fartkontrol på "en lige landevej hvor der næsten ingen trafik er".. vi skal vel adlyde vores lands love om det så er en lige landevej og soloulykker hører man om engang imellem.
  Kan godt forstå dig - jeg døjer også med den slags "skyldighed" :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...