fredag den 8. marts 2013

8. marts

Eller: Hvorfor skal kvindernes kamp være så k.....e.....d.....e.....l.....i.....g??

 Jeg ville skrive et kort indlæg i dag. Det var mit ene dogme.
Det andet dogme var at jeg ville finde noget let, muntert, illustrerende (måske endda lidt pikant) der kunne illustrere at det i dag er kvindernes internationale kampdag.
I Guder!!!!!

Det er komplet umuligt at finde noget som helst der kunne opfylde alle mine ønsker.


 • Dansk Kvindesamfund havde ellers en side om 'sjove billeder og anekdoter'. Den kedeligste og mindst sjove side, jeg meget længe har set!
 • I Politiken fandt jeg en artikel (fra august sidste år) om kvindelige piloter. En ganske underholdende artikel, som heldigvis ikke forsøger at promovere sig som 'sjov'.
 • Til sidst lavede (i desperation) en søgning på kvinder+vittigheder, og fandt en samling her. Her forsøges intet i retning af ligestilling.


I mit univers kan jeg ikke tage ting alvorligt, hvis ikke der kan lægges humor ind over. Ligeberettigelse og kvindekamp er væsentlige emner, ingen tvivl om det - selv om jeg nu hellere så, at vi kæmpede for mennesker og menneskers ret til at have en god og meningsgivende tilværelse. Det gør vi ikke ved at skære alle over én kam.

Jeg lærte i mine unge dage, at 'mennesker er forskellige, og for at behandle dem ens, må vi behandle dem forskelligt'. 
Jeg har aldrig forsøgt at bilde mine børn ind, at jeg behandlede dem 'retfærdigt' - for retfærdighed findes ikke.Jeg har altid forsøgt at tilgodese hvert enkelt barns behov individuelt.

Det her skulle være et kort indlæg, og vi mangler forresten lige det pikante. Til det formål har jeg grebet fast i Ferdnando Botero og lånt en af hans skønne damer, lånt herfra:God weekend!
5 kommentarer:

 1. Jeg har altid undret mig over, at dagen partout skal hedde 'kampdag'! Er det ikke netop et af vores karakteristika, at vi helst så fred verden over?
  Jeg ved godt, at vi engang kæmpede en voldsom kamp for at komme ind i kampen (!), men jeg synes ikke, at ordet holder længere.
  Og nej: det fra Dansk Kvindesamfund var ikke spor morsomt ... men den let buttede dame er herlig ... føler mig helt i familie med hende ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Prøv at lave en billedsøgning på 'Botero'. Der er vi i godt selskab, os der ikke er tændstikagtige længere.
   Og så vil jeg give dig fuldstændig ret i refleksionen over ordet 'kampdag'. Giver kun mening heromkring, hvor vi har en fortræffelig garnpusher ved navn fru Kamp ;-D
   link: frukamp.dk

   Slet
 2. Jeg vil gerne lige tilføje, at det godt kan være, at vi her i danmark ikke længere har brug for kamp. Men det er jo også internationalt. Der findes kvinder rundt omkring på vores klode, der bestemt har noget at kæmpe for, som ikke har de samme rettigheder som vi heldigvis har her i landet. Men i bund og grund er det vel et spørgsmål om at alle mennesker skal behandles med lige respekt uanset køn :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glemte lige at tilføje - jeg er vild med Fernando Botero

   Slet
  2. Lige netop.
   Til både kampen og Botero.
   Kampen for ret og for lige ret er nok evig, den bliver vist aldrig nogensinde vundet, desværre.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...