fredag den 31. august 2012

Nemt og hurtigt med lakseportioner. Smækre karamelsnitter

Der lå en pakke med 4 lakseportioner og kedede sig i fryseren.....

De blev "aflivet" på denne måde:

Ovnen blev tændt på 200 grader.

3 oversize porrer blev skiveskåret og blancheret (med salt og peber) i oliemargarine.
Porrestykkerne blev lagt i et fad, ovenpå dem blev lakseportionerne lagt og smurt med grøn pesto. Det hele blev overhældt med Mornaysauce (den magre udgave).
Fadet blev stillet kattesikkert, (dvs bag lås og slå) mens jeg klargjorde kartoflerne.

Kartoflerne (de var nye og ikke særlig store) blev skrubbet og skåret i 2-4 stykker.
Blev lagt på sølvpapir i et ildfast fad, smurt med lidt oliemargarine og drysset med timian.

Begge fade blev stillet i ovnen, varmluften blev slået til og uret sat på 30 minutter. 

Smager særdeles meget bedre end billedet lader antyde!
 Det var kræs!
Vi magtede ikke at spise op, så i aften står den på samme ret opvarmet.
Det er vi slet ikke kede af!

Til den søde tand kan disse karamelsnitter svært anbefales:
Består af en mørdejsbund med karamelfyld og chokoladeovertræk. 
Savlesmæk er et must!!!!

Man tager:
En bageform på ca 15x20 cm, som beklædes med bagepapir og stiller den lidt til side.

Mørdej:
120 g koldt smør,
160 hvedemel,
50 g lyst rørsukker

Blandes hurtigt, enten i foodprocessor eller smørret smuldres  i melet.
Rul mørdejen ud og læg den i formen.
Bages ved 180 grader i 25 minutter, til kagen er gylden.

Karamelfyld:
(obs. portionen her er for stor, men overskuddet kan gemmes i et glas i køleskabet til næste gang der skal bages karamelsnitter)

200 g smør
120 g lyst rørsukker
3 spskf ahornsirup
1 dåse sød, kondenseret mælk (400 g)
Varm de 4 ingredienser op under omrøring. Lad massen småkoge ca 8-15 til den er tyk. Test konsistensen undervejs ved at dryppe lidt af massen på en tallerken og lad den køle.

Hæld et ca 1-2 cm tykt lag karamel på den bagte mørdejsbund og køl kagen af i køleskabet.

Chokoladeovertræk:
200 g mørk chokolade
100 g bløf nougat
Smeltes forsigtigt over vandbad og fordeles over den kolde karamelmasse.

Dekoration:
Jeg forsøgte mig med at lave bølger i chokoladen med en gaffel.
Dryssede derefter med (spiseligt) guldstøv.

Ikke ilde!
Jeg lavede kagen som feriekage til mine kolleger - og glemte den hjemme på køkkenbordet. Så manden og jeg måtte selv påtage os det hårde arbejde med at få den spist......
Det tog nogle dage, men den var rigtig fin at have med i campingvognen.
Snitterne er passende snaskede at spise, men ikke at holde på.


Kollegerne derimod er ikke helt tilfredse, men det regner jeg med at råde bod på, når min ferie er slut. 
De skal nok få deres kage!


4 kommentarer:

  1. Uhmmm. Ikke så meget til laksen, jeg er ikke vild med fisk. (og jeg er enig i at præsentationen ikke lever op til masterchef-standard, det gør mine præsentationer normalt heller ikke) Meenn kagen! Jeg tror på at savlesmæk er nødvendig. Den skal prøves :-)

    SvarSlet
  2. Det slår min rugbrødsmad med flere længder hihi. Er ret vild med din gadget for oven.. sidste køb af garn HA! Den bør jeg nok ikke lægge på min side ;)

    Mange knus
    Henriette

    SvarSlet
    Svar
    1. Gadget'en stammer fra Dynamicdrive.com - hvor den fortalte hvor længe prins Charles og Camilla har været gift. Flere tusinde dage!
      Så længe holder min garnafholdenhed med garanti ikke!!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...