lørdag den 11. februar 2012

marcipan til udrulning og modellering

Man tager:
  • 500 g marcipan, skåret groft ud.
  • 250 g flormelis
  • 50 g glucose
Smides i køkkenmaskinen og æltes med dejkrogen til det er ensartet og samler sig.


Udrulning (med kagerulle eller rullepind):
drys mel (hvede-, maizena- eller kartoffel-) på bordet og på rullen, flad marcipanklumpen lidt ud og begynd at rulle. Løft ofte marcipanen fri, og drej den samtidig 90 grader. Undlad at vende den, op skal forblive op, og ned ned.
Når marcipanpladen ikke længere kan løftes med hænderne, rulles den forsigtigt op over kagerullen, når den skal flyttes.

Når pladen er stor nok, "poleres" den med hænderne. Kæl for den!

Flyt pladen over på kagen og glat den godt ud foroven.
"Kæl" den på plads ned ad siderne med vandrette strøg.
Arbejd dig oppefra og ned. Med tålmodighed og forsigtighed kan siderne blive helt glatte uden folder.




4 kommentarer:

  1. Fantastiske kager du kreerer. De ser virkelig prof ud.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det.
      Desværre ligger kagerne lidt stille for tiden. Mon ikke de kommer i gang igen på et tidspunkt.......

      Slet

  2. Jeg må sige, at jeg beundrer dit værk. Sikke et arbejde.
    Tak for tippet ... og jeg som troede at det skulle h å n d æ l t e s ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg lærte det på et bagekursus.
      "Læreren" (bager-svend.dk) var stor fortaler for at ælte nærmest alt i maskinen. Den del af det passer mig bare SÅ godt!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...