- 500 g marcipan, skåret groft ud.
- 250 g flormelis
- 50 g glucose
Smides i køkkenmaskinen og æltes med dejkrogen til det er ensartet og samler sig.
Udrulning (med kagerulle eller rullepind):
drys mel (hvede-, maizena- eller kartoffel-) på bordet og på rullen, flad marcipanklumpen lidt ud og begynd at rulle. Løft ofte marcipanen fri, og drej den samtidig 90 grader. Undlad at vende den, op skal forblive op, og ned ned.
Når marcipanpladen ikke længere kan løftes med hænderne, rulles den forsigtigt op over kagerullen, når den skal flyttes.
Når pladen er stor nok, "poleres" den med hænderne. Kæl for den!
Fantastiske kager du kreerer. De ser virkelig prof ud.
SvarSletTak for det.
SletDesværre ligger kagerne lidt stille for tiden. Mon ikke de kommer i gang igen på et tidspunkt.......
SvarSletJeg må sige, at jeg beundrer dit værk. Sikke et arbejde.
Tak for tippet ... og jeg som troede at det skulle h å n d æ l t e s ...
Jeg lærte det på et bagekursus.
Slet"Læreren" (bager-svend.dk) var stor fortaler for at ælte nærmest alt i maskinen. Den del af det passer mig bare SÅ godt!