lørdag den 30. januar 2016

Og således blev der atter mad i det gamle køkken....



Man tager en kylling (på MINDST 1400 g), en flok rodfrugter (hm. snuppede dem i fryseren...), en øl og en stegeso (med det korrekte navn Römertopf).



Så dapper man på nettet, finder den her side (hos nogetiovnen.dk) og gør (næsten) som beskrevet.

Jeg 'forbedrede' de frosne rodfrugter lidt med et supplement af løg og gulerødder, til gengæld kom der ingen fritter på bordet. 
Sådan kan vi nu bedst lide det.



Soen og dyret i ovnen, denne gang på lidt højere temperatur end anbefalet. Var lidt i tidnød, derfor.

Og her er det, kæden hopper af hver gang.
Jeg glemmer simpelthen at få taget billeder af det færdige måltid. Det var ellers godt (og så godt ud), kan jeg love jer!
Rigeligt til mutter, fatter og Nils den ene dag og til os to gamle den næste dag.

En supergod sovs.

En ret, der helt sikkert skal arbejdes videre med. Konceptet med sovs af øl kan helt sikkert også bruges til en nakkekam (nu siler mundvandet igen!)



Engang fik vi (i en firmajulegave) nogle meget fine (og helt sikkert dyre) triptrap smørebrætter.
Vi bruger dem aldrig som smørebrætter, det er de ikke særlig praktiske til. Alle de huller....


Men jeg har fundet den helt rette udnyttelse af dem. De sørger for den helt nødvendige luft og ventilation i stegesoen!
Jeg HAR prøvet at finde den med grimme pletter, fordi jeg ikke havde sørget for ventilation. Det var ikke engang morsomt!

Og det kostede soen livet.....


Ét bræt under det hele og et bræt imellem låg og bund i skabet. Det er SÅ perfekt!!!



Rådet kan frit anvendes ;-)



Nu vi er ved opskrifterne: Må jeg anbefale disse romkugler/træstammer. De er gode!

Heller ingen billeder af dem. Ikke lige i dag....





8 kommentarer:

  1. Er det ikke bordskånere? Jeg ville ikke betragte dem som smørebrikker!
    Men god anvendelse.
    Er sådan et blogindlæg ikke nærmest bare en appetit vækker? Masser af reklame... Og mundvand...

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er da vist rigtigt, det er slet ikke smærebrætter. Nok derfor, jeg syntes de var så dårlige!
      Jo, det er nok mest et appetitvækkerindlæg. Men ikke reklame, i hvert fald ikke betalt ;-)

      Slet
  2. Det ser rigtig lækkert ud - og nemt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Stegesomad er rigtig simremad, snydenemt og supergodt.
      Jeg bliver gladere og gladere for det dyr! Har også lavet flæskesteg i den, det var i den grad vellykket (og nemt).

      Slet

  3. Det er dog genialt med en bordskåner i Römertopf'ten :o)
    ... hvem der havde en sådan ... tror jeg må give mig selv een ved lejlighed.

    Velbekomme forresten.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for rosen. Jeg er også selv superglad for at jeg var så genial!
      Næste projekt i dyret er en nakkekam, om nogle dage. ÆÆÆÆÆLsker nakkekam!!!

      Slet
  4. Uhmmm - mad med øl er faktisk altid godt - især om vinteren af en eller anden årsag.
    Jeg laver portergryde og svinekæber med øl, men den her med kyllingen ser ud som om den er værd at afprøve! Tak for tip - også mht. 'ventilationen'.

    SvarSlet
    Svar
    1. Sovsen var helt uovertruffen!
      For god til at være overflødig, så vi indtog de småtpillede rester af kyllingen i sovsen med ske dagen efter....

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...