lørdag den 18. april 2015

Tour de kendte og kongelige 16-17 april 2014


Jeg har været på gossiptour med en god veninde.


Et menneske der er erklæret kongehus- og kendtefan, og som køber Billedbladet (jo, vi er meget forskellige, men vi hygger os i hinandens selskab - vi må forresten snart have 'sølvbryllup' med hinanden).Vi to tog til Djævleøen for at vinke til en fødselar d. 16/4. Overnattede på vandrehjem og tog hjem via Nordsjælland, Helsingør og Hillerød d. 17.
Vi fik kørt i Metro, fik vinket på slotspladsen og vinket til kareten på Strøget.
Vi fik set (men IKKE formøblet formuen på) La Glace og fik konstateret at der ikke sprang guldæbler i springvandet på Gammel Torv.

Vi har spist (og nydt) mad, vi normalt ikke kan komme af sted med. Sushi, kinesisk, sære salater. 
Mænd er så traditionelle!


Vi har kørt rundt og besigtiget diverse kendte-boliger, også huset hvor jeg boede fra jeg var 10 til jeg var 20 (i et absolut pænt kvarter, med kendte i omegnen). 


Fredag kørte vi ad Strandvejen (incl afstikkere) hele vejen til Helsingør, har spist Brostræde is og har set både Fredensborg (udefra) og Frederiksborg slot. 
På sidstnævnte var vi inde og se en forfærdelig masse malerier (de var faktisk ret spændende at se, mange af dem kender man som illustrationer i skoletidens historiebøger) og udstillingen af Dronningens tøj.


Det er altså noget andet at se billeder og de andre genstande i virkeligheden end på billeder i blade og på TV.Vi har haft to skønne dage.
Hun fik set en masse, hun ellers kun har hørt om eller set billeder af.
Og jeg, der har færdedes i og kender områderne som selvfølgeligheder, fik set de gamle revirer med nye øjne. 
Ikke nogen dårlig ting at gøre.


Vi har ikke været på den slags tur før, men vi gør det igen!

Billedspam:
 

Indbagt banan med is og flødeskum på kinesisk restaurant - kan anbefales!

Fejemaskinen?
Efter så mange ikke ganske stuerene heste kan en fejemaskine være meget praktisk...

Billedet med badebroer og skib?
For en født og ret landfast midtjyde er badebroer svært eksotiske.
Skibet er søsterskib styrmandens, men er mindre. Det lå og "kastede" med sten (byggede mole?) ved Sletten havn, ufattelig tæt på land.10 kommentarer:

 1. Ih... hvor herligt med sådan en tur på helt andre præmisser. Jeg nyder variationerne i mine ture med de forskellige deltagere.
  I har da virkeligt fået noget på opleveren. Skønne snapshots der giver indtryk af folkemylder og stemninger.
  Jeg har set en udstilling med kjoler på Amalienborgmuseet for nogle år siden, men det var nok i forbindelse med noget jubilæum.... ? Jeg kan godt lide at kigge stod og design i de smukke rober.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg så også udstillingen på Amalienborg (sønnike var sergent i garden dengang). På Amalienborg var der mere om selve kjolerne.
   På Frederiksborg er vægten mere
   Der er ikke bestemt ikke noget spildt ved at snuppe dem begge (og så er der pensionistrabat til folk over 60).
   Frederiksborg slot er det hele værd, om ikke andet.
   Vores program var lige snært nok til at yde slottet retfærdighed. En gang burde man unde sig selv den luksus at tage over og se det helt alene, kun sammen med sit kamera. En hel dag! Der er nok at se på.

   Slet
 2. Herlig tur at tage. God ide - man oplever noget helt, helt andet med veninde(r) end med husbond. Begge dele er glimrende, men altså meget forskellige oplevelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg er allerede ved at overveje næste tur, måske på samme tid næste år.
   Så vil jeg slæbe staklen med rundt på kirkegårdene i byen. Bispebjerg med kirsebærtræer, Assistens og Vestre, med kendte gravsteder....

   Slet
 3. Åhhh veninde tur er bare noget af det bedste og i har sørme oplevet/set meget. Får helt trætte ben på jeres vegne, men det ser ud til, at i er SÅ klar til en ommer.
  Dronningens føs'dag, fulgte jeg via tv'et herhjemme, men det må være noget helt særligt, at kunne nimme stemningen og være midt i den.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du kan øsregne med at vi havde trætte ben!
   Vi har vist gået det halve Amager + Kbh. rundt, så vi sov rigtig godt om natten, også selv om der var en lejrskole der overnattede på samme vandrehjemsgang.
   Og stemningen, den var helt speciel og i top.

   Slet
 4. Fatter ikke at du kan være SÅ begejstret over en tur ril Djævleøen!!!!!!!!!!!

  Kan virkeligt godt forstå at du kan være så begejstret over en tur til Sjælland........... Prøv at tænke på hvordan du ville have det hvis vi herovre fra konsekvent kaldte Jylland for G....land.

  Jeg er selv flyttet fra Midtjylland til Sjælland for 10 år siden, har aldrig mødt tilsvarende negative bemærkninger om Jylland fra sjællænder,,,,,,,,,,,,, til gengæld hører vi kommentarer som din tit flere gange når vi er på besøg i Jylland. Og hver gang bliver jeg så flov over mine jyske rødder.

  Min mand er fra Nordsjælland - han bliver kaldt københavner, tro mig det er et skældsord for sjællænder som linie med at kalde jyder for århusianer.

  Men eller vil jeg giver dig ret - der er så mange gode oplevelser med vore slotte, kongelige og Billed Bladet

  Mange hilsner
  Jane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jane.

   Som født Aarhusianer har jeg nu måttet lægge ører til meget i alle de mange år jeg engang boede i Københavnsområdet. Bare lige for at fortælle at også københavnere (og sjællændere) kan tale grimt om andre.
   En af de bedste bemærkninger jeg har hørt faldt mellem to jyder nogle år efter Storebæltsbroen: "Har du været over broen?" "Nej du, jeg har ikke været i København i umindelige tider".
   Du har ingen grund til at være flov over dine jydske rødder. Mentaliteterne er forskellige i de forskellige landsdele, på godt og ondt.

   Apropos århushistorier (som var helt hotte i min grønne ungdom) får du lige den bedste, som er selvoplevet (i Hellerup):
   Københavnsk fortæller: "Ved I hvorfor århusianere ikke spiser syltede agurker? - de kan ikke få hovederne ned i glasset" (latterbrøl)
   Jydsk tilhører (efter kort tænkepause) "Jamen... det kan københavner'n da heller ikke!"
   - Se det var én af de ret få gange hvor jeg ikke lige markerede at jeg er født midt i Aarhus.
   Et faktum, jeg ellers er ret glad for!

   Slet

 5. Så du var osse på pladsen, den 16. ?
  Samme her, senere tog vi ind på Rådhuspladsen og det er en af de få gange at jeg har set så mange mennesker på samme område. Gosh, der var mange men alle glade og i godt humør :o)

  God weekend.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var rigtig hyggeligt.
   Synd - men særdeles forståeligt - at vi ikke lige så hinanden!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...