fredag den 15. august 2014

Lidt godt at vide


Først en sakset fra Fjæsen, med et ulækkert billede:"
Dagens høst fra en af mine hvepsefælder. Den har hængt 3-4 dage med brun farin, vand, eddike, samt lidt opvaskemiddel. Eddiken for ikke at tiltrække bierne - og opvaskemidlet for hurtig drukning 

Opskrift: Ca 1 spsk brun farin, lidt varmt vand - ca 2 dl. 1 skvis eddike, samt 3-4 dråber opvaskemiddel. Virkelig effektivt Held og lykke med fangsten "Derefter en fra Pinterest, en limfjerner (og den virker, det er rigtig nok):Pinterest er en forfærdelig tidrøver!Til min store forundring virker trådløs printer og ny computer sammen, helt uden at jeg har gjort noget for det.

Mandens 1 år gamle PC er aldrig blevet helt gode venner med den trådløse, trods installering og det hele. 
Min billigsag her (som forresten er en ASUS) - what's the problem? Selvfølgelig virker den bare. 
Så er der alligevel retfærdighed til ;-)Jeg er stadig ikke blevet helt gode venner med stifinder og hvor den gemmer mine guldkorn. Bruger en del tid på at lede.................................................


I gggaaammmllleeee dage, for 10-20 år siden skulle man kunne noget for at få sin PC til at virke, og jeg var skrap til det, dengang. 
Kunne tage alle stikkene ud og få dem på plads igen, opdatere BIOS, rense både hard- og software, partitionere, samle, installere, skrive html-koder og det hele. 
Det var dengang, folk havde brug for en pilfinger/nørd.

Nu går det hele pr. automatik.Og jeg har nærmest glemt det jeg kunne dengang. Der er alligevel ingen, der har brug for den form for hjælp mere, ikke engang jeg selv.


Pilfingeriet var sjovt, men jeg savner det egentlig ikke.10 kommentarer:

 1. Det ser ud som en meget effektiv blanding du har brugt til hvepsene. Der er bare så mange af dem i år.
  Hvad gør du med den der lim fjerner blanding? Og kan den fjerne lim fra f.eks. etiketter på syltetøjs glas?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er faktisk ikke engang mig, der har fanget hvepse. Vi har, Gud være lovet, ikke ret mange. Men havde vi det, ville der være sådan nogle hvepsefangere over hele matriklen!
   Den kan fjerne limen fra etiketterne. Jeg plejer at smide glassene en tur i opvaskemaskinen først, derefter smører jeg noget af limfjerneren på og lader det stå et godt stykke tid, før jeg gnider lim og fjerner af, gerne med lidt sulfo.
   Er der stadig lidt lim tilbage, får glasset bare en tur til.

   Slet
 2. Den der hvepsefælde opskrift er hermed lånt . TAAAK

  SvarSlet
 3. Fy for ........
  Jeg sidder med en tablet og troede det var et billed af mad!! Det så lækkert ud ind til jeg kom "tættere på" !! Det er vist en opskrift jeg skal have gang i hvis vi til næste år bliver lige så plagede som denne sommer.
  Jeg ville ønske jeg havde dine pilfingre-evner. Jeg kan f.eks. bare ikke få fjernsyn til at virke trådløst - selvom det er en af grundene til vi valgte netop den model. Nu har jeg givet op og en dag bliver ungerne nok store nok til at hjælpe ;-)
  Kærlig hilsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg ved ikke om de kan spises........
   Og finder nok heller aldrig ud af det!
   Jeg er totalt hvepsepanikker (og ligger lige under grænsen til egentlig allergi), så vi spiser af samme grund stort set aldrig udenfor i eftersommeren. Desværre, for jeg elsker at spise udenfor.

   Fjernsynet, uha. Der er jeg også stået af.
   Men nok mest fordi manden min ææææælllsker at gå og rode med sådan noget. Så behøver jeg heldigvis ikke at gøre andet end at brokke mig, hvis det ikke vil (og det gør jeg ikke engang - jeg gider ikke ret meget tv, ud over som ledsagelse til strik).

   Slet
 4. Øh altså! Horfor skal hvepse fjernes? Jeg har i mange år haft nogle kæmpeboer flere steder i mine mirabelletræer bl.a. få meter fra terrassen, og det har aldrig været noget problem, men har heller aldrig noget sukkerholdigt stående derude.
  Den eneste gang, jeg er blevet angrebet af en hveps, var, da jeg ville flytte en klematis, som var blevet lidt for voldsom for dens nabo, den japanske klatrerose. Da jeg gravede hul i jorden, ramte jeg et jordhvepsebo, og der er vel egentlig ikke noget at sige til, at beboerne blev rasende, så jeg blev faktisk stukket, men det er da den eneste gang. Hvepse er også vigtige i naturens orden.
  Med venlig hilsen
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. you've got a point.....
   Hvepse og mig har det meget lidt godt med hinanden.
   Jeg sniger mig nærmere og nærmere en egentlig allergi for hvert stik og hører derfor til dem der går totalt i panik når hvepse kommer tæt på mig. Egentlig allergi kan være livsfarlig, og jeg ved ikke hvornår jeg når dertil....
   Min personlige løsning er så vidt muligt at undgå hvepse. Ingen spisning på terrassen, ingen is i det fri, ingen frugtplukning i efteråret - Kan det undre nogen at jeg er sur på de flyvende kravl?


   Slet
 5. Baking soda er IKKE bagepulver, men natron!

  SvarSlet
  Svar
  1. Oki, det var jeg ikke lige opmærksom på.
   Men blandingen virker, også med bagepulver ;-) - der jo også består af en god del natron.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...