tirsdag den 16. juli 2013

I morgen får jeg travlt, jeg har fridag

Jeg er TRAT, helt ind i skroget...


Ikke på grund af weekenden med de dunede små ..... 
nej, årsagen i dag er noget så plat som sømandens dødssyge afrejsetider. Et entreprenørfartøj som hans kan ligge de underligste steder, også ved besætningsskift. 

I dag foregik skiftet 4 timers sejlads med en skiftebåd fra nærmeste havn. Det betød afgang med tog fra nærmeste station kl. omkring 06 i morges!

Han kunne tage en taxa herfra og til stationen på firmaets regning, men efter at vi én gang er blevet brændt af af sådan en morgenbil tør vi ikke andet end at jeg kører ham til toget. 
Det giver os også 20 minutter længere sammen <3.
Kl. lort om morgenen, vi var oppe kl. ½ 5 i dag.

Ydrk.I morgen har jeg fri. En af de mere travle fridage, bliver det til.

Dagens planer er (i kronologisk rækkefølge)

 • en tur til kiropraktoren (har døjet med en nærmest forstenet hals/nakke ALT for længe, faktisk nogle måneder).

 • en tur til Ribe, hvor jeg skal købe noget (mere) tomatrødt garn (til denne bolero, hvor jeg af vanvare kom til at købe 4 ngl i stedet for de 8, jeg skal bruge), købe en grøn delbar lynlås til en højtelsket 10-15 år gammel trøje og måske savle lidt over denne her barnetrøje, lige passende til Villads:
Jeg synes bare, det er for pebret at give over 400,- kr for et strikkekit til en 2-3 årig....
 • Når jeg kommer hjem fra Ribe, skal jeg lige runde naboen (næstnærmeste nabo, 600 m herfra), jeg har en nøgle af deres efter jeg passede kat i sidste uge. Havde egentlig afleveret den, indtil jeg opdagede at de havde fået nøglen til vores postkasse i stedet.

 • Sidste plan for "fri"dagen er et møde med en, der skal have skrevet en sang til sin mors 80 års fødselsdag. Jeg kender den familie godt, ad flere kanaler (og har hele familien som faste kunder til sangskrivning!), men skal dog ikke med til fødselsdagen som gæst. Så tæt er vi alligevel ikke. I stedet skal jeg dirigere i køkkenet.


Min ugentlige fridag er (og har i de sidste 27 år, siden Nils blev født) været et stort must for mig. Jeg går simpelthen ned med flaget, hvis jeg skal arbejde 5 dage om ugen. 

Det har været et problem i sommerperioderne tidligere, fordi min arbejdsplads ser de deltids som en slags "vikarreserve", der kan dække personaleferierende ved at arbejde meget fuldtids i de mest belastede uger.
I år er første år, hvor jeg er helt sikret imod den slags rovdrift, jeg har nemlig fået en seniorordning, hvor det præciseres at mine 31 timer svarer til 4 arbejdsdage pr. uge.

Mine yngre deltidsansatte kolleger må stadig knokle 5 dage om ugen i de værste sommerferieuger. Jeg synes ikke, det er i orden!


Jeg er ikke nogen slapsvans (påstår jeg selv), men jeg har (af mange årsager og på mange måder) haft et svært liv, og har selv en ide om at min nedsatte arbejdsevne skyldes en eller anden grad af posttraumatisk stresssyndrom. 

Og nu vil jeg gå i seng. I min ensomme dobbeltseng, hvor jeg i nat adskillige gange vil søge efter sømanden. 
Det er meget lettere at vænne sig til at ligge sammen med ham end at vænne sig til at han ikke er der!!!!!

Fa'ens til samliv. Godt, han nu er på sin 6-sidste udmønstring, inden vi skal til at leve rigtigt (og fuldtids) sammen igen.


8 kommentarer:

 1. Håber du får en god "fridag". Vh Lykke

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   Vejret er i hvert fald med mig, dejligt!

   Slet
 2. Jeg har aldrig rigtig fattet, hvorfor så mange arbejdsgivere anser deltidsansatte for en arbejdsreserve - der er da en grund til, at man frivilligt vælger det og af den grund heller ikke har fuld løn, hvilket man vel altid ville kunne bruge.
  Den trøje er skøn! Jeg købte et HF-kit (Linus) til Aubrey i et anfald af sindssyge; det er nemlig alt for dyrt til noget, der kan blive brugt i højest to år.
  Dejligt for dig/jer, at I efterhånden kan sætte gang i centimetermålsnedtællingsklipningen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Centimetermålet er stadig for deprimerende langt længe endnu. I stedet brænder vi et (nummereret) fyrfadslys hver 4. uge, Når han kommer hjem. Der var 13 lys, da vi startede.
   Til januar putter vi igen 13 nummererede lys i glasset, og brænder et hver uge :-)

   Slet
 3. Det er MEGET værre at skulle tidligt op, når årsagen er nogen, man ikke har lyst til. Når det er noget, man gerne vil, er det kun LIDT slemt. Sådan har jeg det i hvert fald.
  Nyd nu fridagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Helt enig.
   Ofte er morgenerne endda så forrygende smukke at man aldrig burde sove dem væk!

   Slet
 4. Puha, jeg bliver helt forpustet over din dag. Jeg håber du kom godt igennem den :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Den gik helt fint.
   Ribe er så smuk, vejret var smukt, jeg bevilgede endda mig selv en is, og 'kom til' at kigge ganske lidt på en planteskole.
   FED dag!!!!!!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...