torsdag den 8. oktober 2015

Københavneri
Jeg har - igen - været et 'smut' til et møde København. Frem- og tilbageturen stod Rødbillet for. 
Til en billetpris på under det halve af DSB's, og med en rejse tid på 3 timer (DSB klarer samme tur på mellem 2 t 8 min og 2 t 42 min).
OK, bussen er lidt langsommere, men er stadig rimelig tjep.

Man kan reservere forsædeplads i bussen (samme pris som DSB-plads) og det plejer jeg at gøre, med en fantastisk udsigt til følge.
Man kan overskue hele motorvejen langt fremad, og man kan (takket være den høje placering) se meget mere af landskabet langs vejen end man kan fra personbilen.

Man kan også holde øje med hvad andre trafikanter (både personbiler og erhvervschauffører) foretager sig. Ikke altid et anbefalelsesværdigt syn. Der bliver både talt i telefon, skrevet SMS'er, skrevet i notesbøger og meget andet. Jeg har også engang set et Anders And-blad bredt ud over rattet..... (dog ikke denne gang).


Jeg kan ret godt lide at køre i sådan en bus. 
Og: med strikketøj, mad, drikke, smartphone og lader i beredskab - hvordan skal man nogensinde kunne nå at kede sig?Jeg skulle samles op ved Østerport station, havde noget over en time at vente, så jeg tog en spadseretur rundt om kastellet (havde fra start helt glemt at tænke på hvor tung bagage jeg havde med).
Jeg tror aldrig, jeg har gået den tur før.

Vejret var der ikke meget ved, så intentionen om en serie smukke billeder blev i tasken, bortset fra det her:


Jeg spekulerer stadig på hvilke hunde der er de klogeste.
De københavnske, der åbenbart læser skiltet på to sprog før de indtager den angivne forfriskning, eller de heromkringboende der helt sikkert ville lænse skålen uden så meget som at opdage skiltet (med mindre selvfølgelig det lige blev fundet velegnet til en afmærkning)?Overnattede hos søn, svigerdatter og børnebørn, hvor jeg bl.a. kunne fortælle at jeg er begyndt at lære nederlands (belgisk), ved hjælp af app'en duolingo. Det går bragende, og jeg får SÅ meget ros for mine korrekte sætninger. Se bare:


Er der noget om at belgiere har anderledes spisevaner end vi? 
Jeg er i hvert fald ikke helt tryg ved ovenstående menu.
Tror jeg vil holde mig til deres øl og chokolade.Brugte onsdag på dels et besøg, dels en spadseretur gennem noget af København (havde parkeret alt det tunge i en bagageboks).


Årstiden afspejler sig i butiksvinduerne, her hos Gudrun Sjödén på Fiolstræde

Menuen blev valgt med stor omhu.
Er jeg sammen med Finn er det ikke lige sushi der står på kortet.
Den tøsedreng!

- men det var altså ikke koldere end at jeg behageligt kunne indtage frokosten udendørs (på Amagertorv/Strøget, med udsigt til Café Norden).

Det eneste, der ikke huede mig på det sted var det kun engelsktalende personale. 
Jeg vil helst tale dansk i Danmark!Jeg passerede La Glace. 
Passerede!
Indtog i stedet min eftermiddagskaffe i Lagkagehuset på Hovedbanegården, til en betydeligt mere interessant pris.
Købte endda lidt med hjem til aftenkaffen.Derefter (med monstertasken) hen til dette skønne syn:
Jeg købte nærmest ingenting hele dagen (ud over et burgerformet minutur og noget mad).

Så på frakker, tasker, Illums Bolighus (kun udefra!), garnforretninger, tøj og lidt dimser. Fandt det hele for grimt, ubrugeligt, dyrt og totalt unødvendigt. 

Men trods alt hyggeligt at gå og glo på.....
Så en meget høj fyr og jeg kom til at tænke på Otto Sigvaldi - kan nogen huske ham?Ham har vi mistet, for kun en måned siden.
Læs mere om ham her, og se hele Rasmus Sigvaldis facebooktråd om sin far her.

Ren hyggelæsning.10 kommentarer:

 1. Uhajo, vi husker skam så glimrende Sigvaldi og hans Hindbærbrus og Kragetæer ... så han er død nu?
  Elefanter skal bare spises i små bidder, så går det helt fint ... og interessant at følge din københavnertur. Jeg havde helt sikkert også sprunget La Glace over!
  Tak for at gøre mig opmærksom på Rød billet - det er da vildt billigt! Selv hvis man skal flere personer afsted, kan det stadig betale sig at tage bussen, hvilket absolut ikke gør sig gældende hos DSB.

  SvarSlet
  Svar
  1. For os skiller DSB-prisen allerede mellem 1 og 2 personer. Sommetider, hvis man skal flere steder er det endda billigere at køre alene selv om man kun er en i bilen.
   Det er simpelthen bare ikke godt nok!
   Jeg har engang regnet på, hvor lang tid det vil tage et menneske at spise en hel elefant (én bid ad gangen). Så vidt jeg husker, kniber det at nå det i løbet af et menneskeliv. De er altså ret store!

   Slet
 2. Jeg husker også Sigvaldi :-) Godt med en københavnertur en gang i mellem Selvom jeg kun bor 35 kilometer væk fra København er det såmænd ikke mange voldsomt mange gange om året jeg kommer derind (medmindre det er arbejdsærinder).
  Men en enkelt gang om året, er jeg turist i København med nogle veninder. Turistbus, kanalrundfart, museer osv. - pragtfuldt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Klogt at tage sådan en turisttur ind imellem. Vi har en plan om en uge med los campingvogn i København engang. Vi skal bare lige af med den gamle hund først!

   Slet
 3. Det er dejligt, man kan komme godt og billigt på tur mellem Jylland og København. Du når da noget på sådan en tur
  (min hund er færing, han ville ikke engang værdige hverken skilt eller vandskål et blik)

  SvarSlet
  Svar
  1. Drikker færøske hunde ikke vand?
   vores ville sandsynligvis også hellere finde noget mose- eller kanalvand i stedet. Jo mere brak, jo bedre!

   Slet
 4. Dejligt at opleve din tur til København. Jo Otto Sigvaldi husker jeg, vi boede i Tåstrup dengang. Vi mødte ham på Strøget, når vi var ude og handle.
  Den rødebillet kender jeg ikke, det må jeg have undersøgt. Jeg tager ofte en tur til staden og går på de museer , jeg ikke fik set da de lå i "baghaven".

  SvarSlet
  Svar
  1. En tur på Strøget uden at møde Sigvaldi dengang var en dårlig tur!
   Rødbillet kører også fra Esbjerg, desværre ikke ret tit. Vi kan vælge mellem kolding/Vejen og Vejle - det giver flere muligheder.

   Slet
 5. Det Må da være Otto Sigvaldi, der er genopstået. Jeg købte af og til en af hans småbøger med digte.
  Jeg skal selv snart en dag til København med Rødbillet, men jeg har nu ikke reserveret de gode pladser. Det burde jeg vist have gjort, men det må blive næste gang. Jeg skal prøve at holde mig lige så meget i skindet som dig, for jeg har allerede brugt for mange penge denne måned.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er da muligt du stadig kan nå at tilkøbe en reservation - det ville jeg prøve.
   Jeg gider simpelthen ikke sidde langt tilbage i en bus, man kan jo intet se derfra.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...