søndag den 30. august 2015

Musik på højt plan


Jeg har ikke været til strik i Todbjerg, desværre kun.....

Jeg har dyrket stald- og gademusik i stedet. Tønderweekenden er noget nær hellig huset, så hellig at ikke engang strikkearrangementer kan vinde over den (musikweekend betyder heldigvis ikke at strikkepindene får lov at køle af, jeg har skam nået meget på den front også).Staldmusik.

Nær Sommersted i Sønderjylland ligger et lille spille- og megetandetsted ved navn Café Ellegaard.
Jeg har omtalt det før, og vi vil komme der igen. Så meget er helt, helt sikkert.


I onsdags var vi blandt de ca 120 heldige, der havde fået billet til Niels Hausgaard og venners 'På vej til Tønder'-koncert.

Vi har forsøgt at få fingre i billetter til det arrangement i adskillige år, men først i år lykkedes det.


Åbenbart ved man aldrig hvor mange der kommer og spiller den aften. I år kom både Hausgaard, Signe Svendsen, Christian Alvad og percussionisten Sara Indrio.

Showet virkede flere gange temmelig improviseret, og meget, meget menneskeligt. 
Der blev prøvet nye numre af, begyndt forkert på nogle numre, glemt tekster og så blev der drillet lystigt de fire imellem.

"Sådan har vi aldrig spillet det nummer før - det lød da egentlig meget godt"


Niels Hausgaard-lune som vi allerbedst kan lide det. Han er uforlignelig!

Tøndermusik:

Fredag tog vi det rullende sommerhus på krogen og satte kursen mod Tønder, hvor der var festival.
Vi er godt nok for nærige (og fattige) til at ville bruge en formue på adgang til den "rigtige" festival, men der foregår stadig rigtig meget med musik rundt i byen.
Ikke de store navne, men levende musik i ordets allerfineste betydning stort set overalt.Enmandsorkestre, 4 skoleelever, sækkepibeorkester fra Als, musik på torvet og i værtshuse og så de allestedsnærværende rædselsfulde "dåseperuvianere" med deres 'el condor pasa' til megahøjt akkompagnement - kan ikke udstå dem, og overvejer altid at klippe ledningen til forstærkeren.


I får lige to perler. 
Vi har hørt dem begge før, og gensynsglæden var stor!


The Svogers, som kan høres ved et tryk på billedet. 


Sangerinden hedder Anette Fynbo, og hun synger formidabelt.
Hun har en del (meget velspillende) orkester at overdøve, + den almindelige gadelarm. Det er intet problem, hendes stemme går suverænt og meget klart igennem.
Desværre står jeg under optagelsen ved siden af en meget begejstret, højt og klart syngende herre uden en tone i livet - men han skal jo også være der, og han var glad!Det andet gensyn er et par, som nu kalder sig LongJohnJam.
Vi så dem første gang for 3 år siden, i 2012, og var allerede dengang begejstrede for både deres show og deres musikstil. De er simpelthen festlige!

Dem får I lige to videoer med, her og herVi er hjemme igen og egentlig ret bombede nu......
Godt, man ikke skal op og på arbejde i morgen.

11 kommentarer:

 1. Ihh, den gode Niels Hausgaard, har jeg kun haft fornøjelsen at lytte til via tv og stornydt hans lune + musik, når der sendes via den kanal.
  Det ser ud til, at i har haft en pragtfuld tur og det er jo lige det, det hele handler om. Nydning, afslapning, samvær og ren rå-hygge i godt selskab.
  Godt til jer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi gør det i hvert fald igen på samme måde til næste år.
   Byen kører lidt en 'parallelfestival' efter at den 'rigtige' Tønderfestival lukkede sig inde, og den 'parallelfestival' vil vi frygtelig gerne støtte!

   Slet
 2. Dejligt at få en lille smag af festivalen. Vi plejer at være i kulturhuset torsdag aften og høre Niels H. Men det findes ikke i år. Her kunne man købe en billet til denne ene Forestilling.. Vi har heller ikke penge til at smide efter alt det andet vi ikke vil høre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hør, I skal da med til Café Ellegård næste år!
   Vi bestiller gerne billetter til jer også, når vi alligevel skal bestille. Det er en fordel at bestille mange billetter samlet, de større selskaber sidder nemlig nærmest scenen.
   Vi kan lige snakke sammen om det til april, når billetterne skal bestilles.

   Slet
 3. Jeg glemte lige at fortælle om strik i Todbjerg, det var en rigtig dejlig dag, her var garn at gramse på, og købe hvis du havde brug for det, og udstilling af mange interessante bluser og trøjer, der var også udstilling af modeller der først bliver udgivet i 2016.
  Der var dejlig mad at købe til rimelige penge.
  Alt i alt en dejlig dag, jeg håber hun har mod på at gentage det igen, dog ikke hvert år, der kan ikke skabes nok nyt til hvert år.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har læst om Todbjerg flere steder og jeg håber meget, det bliver gentaget. Bare ikke den sidste weekend i august ;-)

   Slet
 4. Vi så Hausgård og Holst i 2005. En fornøjelse at opleve dem "i live"! Cafe Ellegård har jeg kun hørt om her.
  Krydser fingre for at musik og strik kan lægges på hver sin hylde næste å!

  SvarSlet
  Svar
  1. Cafe Ellegård ER småt!
   Hausgaard og Holst, det lyder ikke som nogen ringe blanding (vi har forresten også oplevet Holst samme sted).
   Det er nu lidt synd for alle jer, der bor langt fra Sommersted.....

   Slet
 5. Jeg er vild med Niels Hausgaard - også når han ikke synger; fx når han er 'guru' på Spørg Charlie. Hans lune er uforligneligt, og så har han det med at kalde en spade for en spade :-)
  Jeg hara hørt om den alternative tønderfestival og synes det er en god ide.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tønderfestival var i sine første fyrre år en stor byfest, hvor musikken var alle vegne og hvor man betalte for hver koncert for sig.
   Dengang var Tønder stuvende fuld, og der var telte overalt. Adskillige marker var inddraget til festivalcamping.
   Nu er festivalpladsen lukket og der er mærkbart færre mennesker i byen. Det kan godt være, festivalen har det bedre økonomisk, men det har Tønder by ikke kun haft glæde af - lige som byen ikke har haft megen fornøjelse af seminarielukning, kaserneluking osv.
   Tønder er en smuk og spændende by, men den er igennem årene blevet totalt udsultet. Her kan man mere og mere tale om udkantsdanmark.
   Desværre kun.

   Slet
  2. Og nå jo - Spørg Charlie er klart bedst når Hausgaard er med, selv om han ikke er helt uundværlig. Det er et program vi meget gerne ser.

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...