tirsdag den 6. januar 2015

Snot, historie og rød billet

Jeg har - vanen tro - startet det nye år med en solid gang snot, hovedværk og sløjhed. Sidste år varede fænomenet det meste af en måned.......
Jeg håber det går lidt hurtigere denne gang.Jeg havde en aftale i den forgangne weekend med to af mine brødre
(hvorfor kun 2 af de 3 tilhører privatlivet). 

Vi skulle mødes hos den ene i Kbh, hvor vi ville bruge 24 timer på at snakke fælles baggrund, til brug til noget nedskrevet til vores efterkommere.
Det var ikke ret klogt at tage af sted, som jeg havde det, men jeg gjorde det alligevel, bevæbnet med et mindre husapotek.Man skal prøve noget nyt, så jeg snuppede turen som bustur med RødBillet (som forresten har en flot og meget overskuelig hjemmeside).


Prisen for den rene luksuskøretur (med gratis kaffe og wifi - når de to ting ellers var der) i dobbeltdækkerbus fra Vejle til hovebanegården i Kbh er under det halve af den tilsvarende tur med DSB. Tidsforbruget er stort set ens, men chaufføren vidste bestemt også noget om hvordan man aktiverer en speeder. Sådan en bus må køre 90 km/t. Det er jeg bestemt ikke sikker på at han vidste.
- så jeg tillod mig den ekstra luksus at foretage den eneste mulige pladsreservation, på forsædet.
God plads og fed udsigt. Fortæring og underholdning havde jeg selv medbragt.Konceptet, at sætte os aldrende søskende alene sammen (i et døgn) for at tale godt og ondt fra en lidt speciel barndom kan jeg kun anbefale. 
Der kom meget frem, som vi ikke alle vidste.


Jeg optog en del (kun en lille del, desværre) på lyd og skal nu prøve at få skrevet en hel masse ned. 
I første omgang skriver jeg ucensureret. Den sjove udgave!

Senere skal alt, der ikke kan interessere andre end os selv, fjernes.De to stakkels brødre er stadig arbejdsramte (jeg har ikke ondt af dem, det er efter eget valg), så de synes meget passende jeg skal være sekretær på foretagendet.Jeg har indtil nu fået skrevet ca 4 sider, helt uden at 'tage hul' på lydoptagelserne.
De fire sider er et årstalsskema, hvor jeg hæfter markante begivenheder og kommentarer på.
Jeg brugte samme metode, da jeg beskrev min mors historie for nogle år siden.

Skemaet giver oversigt, og der kan altid tages enkeltemner ud til nærmere beskrivelse i separate afsnit.Jeg ligger på sofaen med dyne og PC og skriver, for efter den strabadsértur til hovedstaden er helbredet helt i bund. Og endnu værre, jeg har mistet stemmen! Stakkels min lille mand, der må undvære min milde røst.
Han har desværre ikke givet udtryk for noget problem desangående. Forstå det, hvem der kan!


Og godt nytår til alle!12 kommentarer:

 1. hej Ellen. Det gør mig ondt at du ligger der, men der er også lidt trøst i at andre også har det skidt!
  Jeg synes det lyder rigtig spændende med jeres historieskrivning. Jeg har i mange år haft lyst til at skrive min mors historie, men hun bliver sgu ved med at leve!
  Er det meningen at det skal udgives? eller er det til jeres efterkommere?
  Jeg håber du kommer oven dyne hurtigt! kh Bente

  SvarSlet
  Svar
  1. Mht. til din mor: Hvad med at gå i gang med at interviewe hende, og så få historien skrevet? Jeg måtte skrive min mors uden hendes aktive medvirken, dels fordi hun aldrig har været ret fortællende og dels fordi hun var blevet for dement.
   Planen er kun at det bliver til efterkommmerne.

   Slet
 2. Har mødt "røde busser" på feriemessen, men ikke prøvet dem... vi har taget en direkte rute til kbh med dsb orange!
  Det er en spændende opgave du har(!) påtaget dig. Ofte dukker flere erindringer op undervejs, udløst af andres input i samtalerne.
  God bedring... så du kan genoptage konverseationen i hjemmet.. og godt nytår.

  SvarSlet
  Svar
  1. Problemet med de orange billetter og jeg er at jeg sjældent planlægger i så god tid at jeg kan udnytte dem. De røde billetter kan afmeldes indtil to timer før (konverteres til tilgodehavendebevis). Det kunne være blevet nødvendigt, hvis jeg havde taget mig selv alvorligt og var blevet hjemme under dynen.

   Slet
 3. Godt du ikke skal bruge stemmen til projektet, som lyder rigtig spændende. Når jeg hører om sådan noget, ville jeg gerne have flere søskende. God bedring!

  SvarSlet
  Svar
  1. Projektet er rigtig spændende og meget givende.
   Søskende er det godt at have - de er forskellige, som alle mennesker er, men den fælles opvækst binder sammen.

   Slet
 4. Det lyder som et interessant projek - og det lyder som om der kommer to udgaver af det ;-)
  RødBillet er billigt i forhold til toget - jeg elsker bare at køre i tog, men gør det dog sjældent - det er altid noget bøvl at komme både til og fra stationerne.
  God bedring til dig - underligt, at du tilsyneladende er mere modtagelig ved nytårstide ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nja, jeg ved ikke rigtig om der i sidste ende bliver to udgaver.
   Det, der ikke er godt at viderefortælle skal nok makuleres. Men vi er tre om den proces.
   Det skal ikke være uskyldsrent alt sammen, for sådan er livet ikke. Og sådan har vores opvækst ikke været.
   Ja, det er underligt med det sygeri. I december nåede jeg ellers frem til at jeg nok havde fået mere modstandskraft af at være blevet arbejds- og stressfri. Ahem!

   Slet
 5. Bare her et hurtigt ønske om god bedring!! At bruge tid sammen med sine søskende på den måde er fantastisk - underligt så forskelligt man kan have oplevet en barndom i det samme hjem!!
  Kærligst Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Det mest underlige er næsten, at vi ikke i højere grad har allieret os, men det gjorde vi ikke. Det er et emne, jeg kommer til at bruge en hel del ord på, kan jeg mærke.
   Tak for ønsket, det suger jeg lige til mig.

   Slet
 6. Rigtig god bedring. Kan anbefale at tage en morgenshot, som jeg har skrevet om. Er sikker på, at den har jaget flere forkølelser væk. Den smager ikke godt, men sparker virkelig r**. Røde billetter har jeg aldrig hørt om, må jeg med røde ører indrømme, men tak for tippet. Kunne jo være jeg skulle lidt længere hjemmefra en dag ;)
  Pas på dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har sendt sømanden ud efter citroner og ingefær.
   De der booster må prøves.
   Han var ikke så vild med det, måske fordi han begynder at føle sig skidtmads nu. Smittet? Det er absolut en mulighed, desværre...

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...