søndag den 21. september 2014

strikkedyst igenigen


Det skulle så ikke være mig, der løb med den endelige sejr i Den store Strikkedyst    :'(

Forstå det hvem der kan.
Billede herfra

Inden det følgende læses må jeg lige pointere, at jeg hverken er sur, gal, fornærmet eller føler mig uretfærdigt behandlet af showet. 
Mor er ikke vred, mor er skuffet ;-)


Det er et show, og showets vigtigste formål er at tiltrække seere. Programmet og dommerne sætter dagsordenen, og den er ikke til diskussion.Men der var ting, jeg ville have gjort anderledes, hvis jeg havde haft muligheden for at bestemme opgaverne.

Teknikprøven, babysokken, var helt fin. 
Jeg nåede næsten at få sokken helt færdig, men blev forsinket undervejs fordi jeg lavede en fejl ved hælen. En fejl, jeg valgte at rette (fordi jeg tror den var blevet opdaget, med minusser til følge).
Uden fejlen var jeg vist endda blevet først helt færdig - men hvornår har nogen lavet et strikketøj, der ikke skulle rettes fejl på undervejs?

Men at dommerne i udsendelsen stod og talte om at den var ujævnt strikket - uha, der var de tæt på et smædebrev herfra! 
Sådan nogle snuder.................................... 

Den 'kreative' opgave derimod..... 


At få stukket opgaven "I har tre timer, strik et halstørklæde" ud, var i sig selv en mavepuster. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre (selv om Christel S i udsendelsen mente at det var muligt), næsten uanset hvordan det gøres.

Det andet ben på opgaven var at værket skulle være kreativt og fortælle noget om os selv.
Aloha.....Jeg synes, dommerne herfra har svært ved at finde deres egne ben. De klager i udsendelsen over at deltagerne ikke har valgt anderledes garner og over at de ikke finder os kreative nok.

Men ender med at udvælge de fire der har strikket de pæneste tørklæder, med traditionelle garner, og med indstrikkede mønstre i forskellige farver. 
Ingen hulstrikninger, ingen rendemasker, ingen reel vildskab i det strikkede.

I virkeligheden fire ret ens stykker, selv om de ser forskellige ud.Selv i 11. time, da jeg stod på gulvet sammen med Irene, troede jeg jeg havde en chance. Fordi mit strikketøj var så anderledes end de tre der allerede var sluppet igennem nåleøjet.
Men nope, der blev ingen overnatning på Gram Slot til mig. 
Jeg havde ellers glædet mig til at skræmme livet af slotsspøgelset.


Men det var dejligt at komme hjem og blive trøstet af min skønne mand.Set i bakspejlet var det ikke dumt at ryge ud. 

Det var vildt svært, men det havde næppe været lettere at ryge ud på et senere tidspunkt (HA! nu efterrationaliserer du Ellen).
Det var mange timer, der kunne være gået til optagelser. Jeg havde slet ikke brug for at være så meget væk hjemmefra i begyndelsen af min arbejdsfri tilværelse. Jeg havde brug for at nyde at være hjemme.

Og efter bare den ene dags optagelser var min ryg i baglås, og der blev den i flere dage. Stolene var ikke gode at sidde i.
Jeg er som en korkprop i vand. Kan godt dykke nedenunder, men kommer altid op igen. Er stadig ærgerlig over at være dømt ude, men er også ret ligeglad med det. Det gik som det gik, og det var en oplevelse at få prøvet noget så tosset som en strikkedyst.


Hav en god uge, alle.


14 kommentarer:

 1. Uh. Min pc ville desværre ikke mere midt i halstørklædestrikningen. Så jeg så ikke resultaterne. Men jeg må forsøge igen. Ærgeligt, at du gik ud - men så har du prøvet en tv-strikkedyst - at nøjes med at dyste med sig selv, derhjemme, er nok, når alt kommer til alt, mere givende :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er nemlig helt rigtigt.
   Og det jeg strikker herhjemme kan bruges, og det er dejligt.
   Forresten var jeg rigtig glad for lige netop den kommentar de citerede mig for, at sådan et projekt ikke kan laves ad én gang. Der skal pilles meget op, før det bliver rigtigt.

   Slet
  2. Sidder her og ser genudsendelsen og tænker om dommerne selv kan strikke et tørklæde på 3 timer. Dommerne siger ét når de dømmer og noget andet når de afsiger dommen. Virkelig selvmodsigende. Spændt på at se næste udsendelse.
   Jeg synes du gjorde det godt :-)

   Slet
  3. Det ville vist kunne lade sig gøre, hvis man valgte armstrik - en teknik jeg aldrig har prøvet, og som jeg ikke er vild med synet af. Så den ville nu ikke kunne sige meget om mig ;-)
   Tak for din søde vurdering.

   Slet
 2. Jeg er helt enig mht. dommerne - de er ret inkonsekvente i det, de står og fortæller i forhold til hvordan de dømmer.
  Jeg synes stadig, ideen er sjov, men de er faktisk ikke sluppet særlig heldigt fra det. Alene det, at I får så umulige opgaver ... det må kunne gøres bedre.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg må indrømme at jeg krummede tæerne, da de stod og kritiserede at ingen havde valgt pelsgarn. Det var lidt for meget skjult dagsorden efter min smag.
   Jer er noget spændt på de kommende opgaver. Spændt på om jeg tror, jeg kunne have levet op til dem.....

   Slet
 3. Det var da bare øv for dig. Havde glæder mig til at følge dig. Du havde jo tidligere talt om noget hemmeligt så jeg havde en mistanke om at du var en af deltagerne. Er nu alligevel spændt på at følge udsendelserne selv om det er på pc.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har også tænkt mig at følge det videre forløb.
   Jeg er især spændt på opgaverne, om de lige er mig eller om jeg alligevel skulle have regnet med at ryge ud hurtigt.

   Slet
 4. Jeg synes altså, du gjorde det rigtig godt. Hvilke kriterier dommerne bruger, ved de vist knap nok selv.
  Selve udsendelsen var dog hyggelig, og jeg vil da også se den fremover

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror heller ikke, de var helt klare i spyttet, og det har måske endda overrasket dem selv hvor svært det er at stille en klar opgave og vurdere dens løsning.
   Jeg kommer ikke til at kunne leve af min TV-tække, og det har jeg det nu særdeles fint med.

   Slet
 5. hej Ellen. Jeg må indrømme at jeg slukkede efter 10 min - aldrig har jeg set så talentløs en udsendelse; koncept en direkte kopi af 'bagedysten', selvmodsigende 'dommere', håbløst uinspirerende miljø, håbløse opgaver, som var udefinerede fra starten - stakkels deltagere! Hvad med om de havde inspireret jer til at være vilde i jeres valg af garn og pinde? Amatører! og det mener jeg ikke på den goe måde! godt du er en prop - du er også en knop!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din søde kommentar.
   Og ved du, hvad jeg næsten manglede allermest under optagelsen?
   Et lille bord (med hylde under) til pinde, garn, kaffekop osv.

   Slet
 6. Jeg tilslutter mig de øvrige kommentarer!!!
  Skuffet. Ærgerlig. Frustreret....Er vist ordene.
  Forventede fokus på tekniske kvaliteter og begrundet valg af garn og mønster.
  At de kunne sælge os alle gode grunde til at købe sig arm i godt garn og grej! Og så sætte sig behageligt (!) og strikke løs...
  Hrmpf!

  SvarSlet
 7. Jeg tror, du kender min holdning ;-)
  Tak for kommentaren. De luner rigtig meget, hver eneste af dem!

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...