søndag den 15. juni 2014

Oki, her kommer den grande afsløring...

4 år, så er man ved at være gammel....
- Synes man i hvert fald selv!


Helene er i hvert fald ved at være stor.
Hun kender tal og bogstaver, taler flydende flamsk og dansk (og taler MEGET), kan selv sætte en gynge i gang (både siddende og stående) - jo, hun er værd at fejre med både kage og gaver. DESVÆRRE har vi en drillenisse på bedsternes hjemlige matrikel, så fiberprojektet blev ikke færdigt. Nissen har simpelthen gemt det sidste nøgle garn :-( og uden det, ingen strikket tingest til den 4-årige.

Jeg har ledt alle vegne, højt og lavt, men helt uden resultat. Posen med netop de garnnøgler er og bliver usynliggjort. Meget mystisk....

Vi kom hjemmefra i fint vejr og tid og kunne snildt nå omvejen over Osted - og så var der ingen osteforretning?????

Vi fandt den, heldigvis. Det er en flot butik, de er flyttet til, noget bedre end den gamle tankstation.

Enhver ved, hvordan en ost ser ud.Her er til gengæld lidt billeder af en lille pige, der skal finde en fødselsdagsgave i cykelskuret Efter en lidt vaklende start gik der ikke en time, før man skulle tro hun aldrig nogensinde havde lavet andet end at cykle! (Med støttehjul)Kagen besluttede jeg allerede for et år siden. Det kunne kun være en Barbiekage, og gerne i blåt, som er den unge dames foretrukne farve.

Selve kagen og pynten gik det let nok at lave. 
Min største udfordring og flest bramfrie udtryk var håret, som jeg endte med at flette i to rottehaler der blev samlet med to spænder bagpå.Den lyserøde del (citronsandkage) blev bagt i den fine form fra sidste indlæg.
Det er sidste gang, jeg bruger den form til kage, udskæringerne kan slet ikke ses på den endelige kage. Og det var ikke muligt at få kagen til at hæve jævnt, selv efter tre forsøg. :-(


Øverst lyserød citronkage (kunstigt farvet), så et lag ret stiv jordbærmarmelade, en mandel/chokoladekage og i bunden et lag romkugle.

Romkuglen var en feberredning, fordi den elendige Barbiedukke har så evindeligt lange ben, og jeg var løbet tør for æg.


Næste Barbiekage bliver skåret ud af bradepandekager!

Jordbærmarmeladen var et heldigt valg, i stedet for en mousse. Det bliver ikke sidste gang, jeg samler kage med marmelade (hjemmekogt, så kan jeg få den så fast som jeg ønsker den).

At transportere en kage med flødefyld 3½ time i en sommervarm bil er altid en udfordring, og Barbies højde gjorde udfordringen umulig. Derfor marmeladen.


10 kommentarer:

 1. Tillykke med hende. Uhmmm, den kage ser lækker ud og så tror jeg faktisk de drillenisser hygger sig i varmen med at putte ting. Her i hytten er det et sæt knit-pro pinde, der er som sunket i jorden.
  Hav en god ny uge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det værste er, at den eneste løsning kan være at købe en erstatning for det borteblevne - så ligger det oprindelige med største sikkerhed midt på bordet og griner når man kommer hjem.
   En god uge, også til dig!

   Slet
 2. Så fin prinsessekage til en strålende cykel-prinsessen, der som alle børn meget hurtig er blevet meget stor!!!!
  Pudsigt; jeg mangler også det sidste nøgle garn for at kunne afslutte en trøje. Jeg er bare HELT sikker på, der var et nøgle mere. Og jeg lagde det lige ?????????, så jeg var HELT SIKKER på at kunne finde det hurtigt, når der skulle bruges. Desværre er mit garn købt i forbindelse med ophørssalg af Lana Grossa hos Bettekun, så jeg tvivler på, jeg kan finde et nøgle mere. Jeg må vist tænke alternativ halsåbning.....

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg VED, der er en pose med flere nøgler. Den gule farve er nemlig også væk, og den er jeg færdig med at bruge...
   Held og lykke med alternativet!!

   Slet
 3. Tillykke med det fremmelige barn - hendes cykelkørselsindlæringshurtighed er (også) mponerende!
  Vi har den samme garnnisse huserende - jeg havde vundet lidt garn op fra en cone, men næste dag var det væk. Som i fuldstændig forsvundet! Der var heldigvis mere på conen og det forsvundne nøgle er ikke dukket op endnu - og jeg har kigget under sofaen. Kat har vi ikke, så underligt er det ...
  Det er hermed afsløet, at du har springet (mindst et) af mine indlæg over, for ellers ville du have vidst, at du skulle kigge et nyt sted efter den gode ostebutik ;-)
  Jeg er (ikke for første gang) heeelt vildt imponeret over dine kager!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ahem... Det må jeg have gjort, helt tilbage til dengang jeg var aktivt medvirkende til at holde samfundets roterende hjul i gang. Eller måske har jeg bare lykkeligt glemt den detalje, for jeg kan faktisk godt huske du skrev om den for nogen tid siden,
   Tak for imponeringen. Det er altid fedt at kunne vække beundring!

   Slet
 4. Her er det manglende 'i' til 'Imponerende' i første linje og det manglende 'r' til at sætte i 'afsløRet' :-(
  Kan du rette i min kommentar og slette denne? Ellers må det stå til evig skændsel ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg foretrækker at lade være at undersøge om jeg kan rette, he he he.....

   Slet
 5. Tillykke med barnebarnet. Sikke et strålende ansigt da hun ser cyklen, super dejligt. Og jeg er, som altid, så imponeret over dine super flotte kager. Sikke et arbejde.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for de pæne ord.
   Denne gang havde jeg god tid, takket være mit arbejdsophør. Det var vidunderligt!!!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...