tirsdag den 11. marts 2014

Min mor

er ikke mere.

Hun sov helt stille og fredeligt ind mandag formiddag, i en alder af 94 år og 5 måneder. Hun blev rigtig dårlig lørdag aften, og manden og jeg kørte til Kbh. lørdag nat, hvor jeg og min yngste bror tilbragte resten af natten hos hende.
Min mand og svigerinden sendte vi hjem i seng.
Søndag rettede hun sig lidt, så vi vendte snuden hjemad. Mandag morgen var hun helt frisk, talte endda lidt. Min ældste søn kom på visit, og nåede at få hilst på hende inden hun udåndede kort efter. 
GODT han var hos hende! 

Hun har haft et langt og indholdsrigt liv, og man kan vist kun sige at hun døde mæt af dage.


Med en så gammel mor kan man ikke sige at begivenheden kom helt uventet. Men underligt, det er det alligevel.
Jeg græder ikke, men huden er temmelig tynd, skal jeg love for!


Jeg er midlertidigt "flyttet" til storstaden, hvor vi i dag har haft travlt med kiste, bedemand, kro og præst. I morgen skal blomsterne bestilles, og fredag er der begravelse.


Jeg længes hjem, og jeg længes efter min elskede mand, som først tager herover på fredag.


32 kommentarer:

 1. Jeg kondolerer. Døden kommer altid ubelejligt, og selv om det er forventet, så overrumpler det een. At miste en forældre uanset alderen, gør een tyndhudet.
  Men dejligt for jer at vide, at der var en hos hende, at hun ikke var alene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak.
   Jeg troede ellers, jeg var så forberedt......

   Slet
 2. Jeg kondolere. Der er ikke noget at sige til at huden bliver lidt tynd. Sender varme tanker til dig og din familie.

  SvarSlet
 3. Kondolerer. Selv om døden ikke kommer uventet, er det alligevel mærkeligt at et liv slutter. Og lidt tomt at være uden "en mor".

  SvarSlet
 4. Jeg føler med dig. Det er trods alt en æra, der afsluttes. Da min mor døde, savnede jeg en at snakke med og huske sammen med - også selv om hun ikke havde været helt ved sin fornufts fulde brug et stykke tid. Jeg syntes også, det var meget mærkeligt selv at være ældste generation. Jo, huden er tynd.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak til dig også.
   Min mor var efterhånden også blevet svært reduceret, men vi er heldigvis fire søskende der - trods uenigheder - kan bruge hinanden til 'huskehjælpere'. Det er guld værd!

   Slet
 5. Hej Ellen. Føler med dig i en, trods det efterhånden var forventeligt, svær tid. Fra sidelinjen lyder det som om din mor har haft et langt og godt liv, men også som om hun efterhånden var ved at være "mæt af dage".
  Sender dig en varm tanke og håber du hurtigt kan komme hjem til manden igen. Specielt når man er tyndhudet er det rart at have de vigtigste personer omkring sig.
  Knus Henriette

  SvarSlet
 6. Kondolerer!
  Jeg ved lige præcis hvordan du har det. Det er lidt ambivalente følelser, der kommer i spil, når så gammel en forælder dør.
  Sjovt, at din mor lige klarede op inden hun drog sit sidste suk. Det har jeg før hørt om. Og såmænd også været vidne til - godt hun ikke var alene, som du skriver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det rene held, også fordi det pludselig gik lynhurtigt.
   Min bror, som bor under 5 minutters gang fra plejehjemmet blev tilkaldt, men nåede lige nøjagtigt ikke frem før hun var væk.

   Slet
 7. Varme tanker og kondolencer herfra.

  SvarSlet
 8. Alle de varmeste tanker og kondolencer herfra. Har vaeret igennem det og selvom det for jer ikke var uventet, saa goer det H...... ondt alligevel.
  Varme knus.

  SvarSlet

 9. Kondolerer. Sender en tanke til dig og dine, godt at du har nogle *huskehjælpere* hvor i kan mindes og alt det der følger med. Der er ikke noget at sige til, at du er lidt tyndhudet.

  Mange Hilsner her fra.

  SvarSlet
 10. Kondolerer og sender jer alle en medfølende tanke. Forståeligt at der er mange følelser oppe og vende.
  Kh Tove

  SvarSlet
 11. Kondolerer - selvom døden er forventelig er det svært at miste ..

  SvarSlet
 12. Kondolerer. Selvom din mor nåede en høj alder og var mæt af dage, så ER det jo en sorg og et savn, som tager den tid det tager. Og det sætter som regel livet lidt i relief på godt og ondt. Håber I fik sagt godt farvel i fredags.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for din hilsen.
   Vi havde en fin dag, og jeg vender snart frygtelig tilbage på skærmen.

   Slet
 13. Jeg føler med dig. Jeg mistede jo selv min mor i januar.... og ja, selvom de er gamle og vi er "næsten", så er det aldrig nem at miste sin mor.

  SvarSlet
 14. Jeg kondolerer Ellen, om end lidt sent. Sender en masse varme tanker her fra Randers <3

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...