søndag den 19. januar 2014

Efterlysning.


Jeg er færdig med et hæklet tæppe (billeder kommer, men modtageren skal lige se det først) og skal i gang med et andet, denne gang et strikket, i tykt (eller dobbelt) bomuldsgarn (til datteren og hendes uldintolerans.......).


Og det er her, jeg kan bruge lidt hjælp, for idéen i mit hovede stammer fra et billede på en blog, vist ca i sommer. 
Jeg kan bare ikke genfinde billedet, ikke engang noget der ligner. Havde jeg bare været på Pinterest dengang, havde jeg helt oplagt gemt bloginlægget der....


Måske én af jer brave cyberkvinder kan hjælpe mig med at finde det, mens jeg liiiiige kreerer en kattekurv af en itu/strimmelklippet t-shirt og nogle rester bomuldsgarn.
Kurven ventes med længsel.
Den (og katten!) skal ligge foran brændeovnen, ikke på den bærbare.


Tæppet, jeg har set billeder af var lavet af diagonalstrikkede firkanter (retstrikkede tror jeg - det bliver mine firkanter i hvert fald), med en lys og en kulørt trekant, lidt ligesom nedenstående.
billede lånt fra nettet

Det, jeg faldt for ved indlægget var, at tæppet ikke var syet 'regelmæssigt' sammen, men at der netop var leget med placeringen af hver enkelt firkant indtil der var en god dynamik i det færdige tæppe.Nogen klokker, der ringer derude?13 kommentarer:

 1. Desværre, jeg kigger ellers på tæpper alle vegne for tiden. Håber at katten er enig med dig i, at den hører til i kattekurv foran pejsen, og ikke på den bærbare. Det er jo ikke altid mennesket, der bestemmer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hunde har ejere, katte har personale!
   Pladen foran brændeovnen er populær, og bare der ligger en klud eller en stump papir bliver den flux bekattet. Men du har ret, det er ikke sikkert det befrier tastaturet. Kattene har en helt klar mening om at det er varmt, (flexibelt endda!) og derfor beregnet til katteligning.

   Slet
 2. Siden jeg så billedet her:http://eaosewing.wordpress.com/2011/08/13/gobsmacked/ har jeg også leget med tanken om et strikket tæppe - næsten som du beskriver. Jeg har forsøgt mig men må erkende, at jeg ikke har tålmodigheden til at skifte garn hele tiden. Lige nu overvejer jeg et tæppe strikket totråden. En tråd (evt. en lys den ene side og en mørk den anden side) igennem hele arbejdet og så tre andre til at skifte for hver pind. Giver det mening??
  Under alle omstændigheder glæder jeg mig til at se, hvad du går igang med :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hold fast, en flot side du har linket til. Men det var ikke lige sådan, jeg havde tænkt ;-)
   Jeg har ikke helt fattet din idé, men er spændt på at følge den. At strikke det totrådet lyder godt, men man kommer jo ikke helt udenom at det er dobbelt arbejde. Stor respekt herfra.

   Slet
 3. Jeg kender desværre ikke tæppet, du taler om.
  Jeg har selv strikket tre i dominostrik (billedgoogl eventuelt, hvis ikke du kender det, men det gør du nok) - det er en smaddergod måde at bruge rester på - jeg strikkede et i blå rester til Aubrey, pink rester til Anna og et i kaunigarn til mig selv. Det allerbedste er, at man ikke skal ny noget sammen - man strikker det sammen undervejs.
  Bag på tæppet syr jeg en fleeceplaid, så bliver det helt vidunderligt varmt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Dominostrik er herligt, det har jeg strikket meget af. Og er som du helt forgabt i løsninger, der ikke indebærer at sy sammen eller at hæfte ender.
   Det her tæppe bliver alligevel strikket som løse firkanter til senere sammensyning, fordi det er den eneste måde jeg kan styre farvesammensætningen på. Et andet plus ved de løse lapper er transportvenligheden. Et felt eller to fylder jo ikke meget at have med i en i forvejen velspækket dametaske.

   Slet
 4. Øhhh.... bilder mig ind, at jeg har set et tæppe strikket på den måde du omtaler, men jeg kan sørme ikke finde det.
  WAW.... har du turbo på? Beundrer jer, der kan få så meget fra hånden på så kort tid.
  Glæder mig til at se dine tæpper. Måske kan jeg bruge det til inspiration. Skal jo igang med at strikke småt igen. Skal være bedstemor ( igen ) til sommer.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tæppet har ligget og kukkeluret det sidste halve år, på grund af den forbistrede tennisalbue, som nu er næsten psst væk.
   Vi to ku' da vist starte en småtstrikkerklub. Du er nemlig ikke den eneste kommende genbrugsbedstemor - stort tillykke til jer alle!!!

   Slet
  2. Ihhh tillykke. Jeg er ret sikker på, at vi to nemt kunne få banket noget godt ud af nogle timers samvær. Om det hedder naturoplevelse/pandekagehus besøg, strik, hæklerier eller som et par fremtidige rok-mamma'er. Min rok + alt uld blev pakket væk før jul og trænger snart til luftning, men med sådan en bette rask hundebaby i huset, får jeg ikke lavet ret meget endnu. Det gør dog ikke noget, for gud hvor er hun festlig.

   Slet
 5. Ja, jeg syntes at "tæppe" er et ordentlig stykke arbejde, men "tæpper" !
  Desværre kan jeg ikke hjælpe, da jeg er på hæklenål, men glæder mig til at se når du finder den.
  Tror jeg skal have kigget lidt på det du laver foroven - smart ide :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu har jeg lige hæklet et tæppe, så det næste skal strikkes!
   Jeg har stort set altid produceret tæpper, store og små. Det er fredeligt arbejde!
   Kattekurven blev færdig på en aften. Jeg er bare ikke helt tilfreds med den, men skønner dog at der er plads og potentiale til forbedringer.
   Forhåbentlig får jeg snart et billede af den i beboet tilstand, så jeg kan offentliggøre den. Teknikken har jeg selv luret fra billeder. Den er nem!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...