fredag den 13. juli 2012

Ferietid


Siden mine børn forlod skolen (og inden de begyndte) har jeg foretrukket at holde min ferie udenfor den traditionelle ferieperiode.


Der er fordele ved at holde ferie forskudt for andre, fx:
 • Man er den første til at læse kortene fra de ferierende kolleger.
 • Næsten ingen trafik på vejene, selv i myldretiden - gør det muligt at komme for tidligt frem, selv om man kommer for sent hjemmefra.
 • Ferie uden for sæsonen er generelt billigere.
 • Der er mindre trængsel på arbejdet i ferietiden, og på feriestederne udenfor ferietiden
 • Vejret er ofte bedre udenfor den "normale" ferieperiode.
 • Det er muligt at arrangere spontane ture udenfor ferietiden. Der er normalt plads, både på feriested og i hundepension.
 • Der er ikke for mange kolleger at træde over tæerne - og en særlig stemning blandt de, der står sommeren igennem i arbejdstøjet.
- Men hold fast, man kan føle sig brugt efter en flok travle feriearbejdsdage, hvor man klarer sig igennem med færrest muligt kolleger, fordi resten holder fri sammen med børn og øvrig familie.

Så kan man med rette glæde sig til sin egen, velfortjente ferie sidst på sæsonen :-)

2 kommentarer:

 1. He-he. Jeg er en af de kolleger, der holder fri med børn osv. (på trods af min alder.)
  Jeg troede engang, at jeg en dag ville nå dertil, hvor jeg kunne holde ferie efter skolesommerferien. Meeen - så skulle jeg ikke have fået børn med så mange års mellemrum. Min yngste er lige slut på gymnasiet i år - og mine ældste børnebørn går i skole - og dem skal jeg også holde sommerferie med..

  SvarSlet
 2. Særdeles forståeligt. Min yngste blev student for kun 2 år siden, så det er stadig nærmest nyt at kunne flytte ferien udenfor højtryksperioderne.
  Og når mine børnebørn (den ældste er lige blevet 2) skal i skole holder jeg fri altid! Jeg glæder mig.

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...