Nu kan den offentliggøres rigtigt, kagen til min 'lille', nu 50-årige fætter:
Læg lige mærke til servietten til venstre.
Det er den, der har givet inspirationen til udformningen af kagen, både mht. farverne, blomsterne og chokoladebladene.
Fødselaren (som er en blød og dejlig kærlig fyr) var næsten rørt til tårer, og havde endda omtalt mig rosende (på forventet efterbevilling) i det bord/menukort der lå på bordene
(jeg mener - han kunne da ikke vide om kagen nu også var så fantastisk, som han havde håbet???).
|
En festkage som denne samles 'på hovedet' og vendes (efter en nat i køleskab) over på sit blivende fad (eller bræt) inden den opsmøres og overtrækkes. Derved får man en flot, flad overside på sin kage.
På billedet ovenfor er den underste kage klar til at blive vendt.
Det er ingen spøg at vende en kage i den størrelse (37x29 cm, 6 cm høj, vægt ca 9 kg), skulle jeg hilse og sige!
7-9-13, det er gået godt hver gang til nu......
På dagens færdige kage var lagene (oppefra og ned):
- lys bund
- solbærmousse (flødeskum rørt med god solbærmarmelade)
- lys bund
- citronfromage (Fra Mette Blomsterbergs dessertbog. Citronfromagen er uden æggeblommer, kun med hvider og flødeskum)
(og husblas - - - endelig husblas!) (der er forresten også citron i).
- chokoladebund
(det er med vilje, jeg ikke skriver opskrifter på bundene. Jeg har endnu ikke fundet opskriften, der bare bærer igennem, prøver stadig lidt forskelligt.......)
Overtrækket var denne gang en blanding af marcipan og sugarpaste, personligt indfarvet til servietternes farve.
Når man sådan skal blande helt specielle farver kan man med fordel lave 'prøvefarvninger' i mælk.
Jeg hælder lidt mælk i hullerne på en farveblandeskål (fra Søstrene Grene) og prøver mig frem. Der findes skemaer og farvekort til hjælp, jeg nøjes med mit 'husholdnings'farvekendskab.
Gæsterne var lidt nervøse for at skære i den øverste kage. Jeg tror, de var bange for at få monsterstore 2-etages stykker ;-)
Men der var ikke noget at være nervøs for.
Det er to fysisk helt adskilte kager ovenpå hinanden. Den øverste står på en plexiglasplade og på 'ben' af afskårne grillpinde (jeg tror, der var 14 ben) stukket i den nederste kage, og kan skæres helt uafhængigt af den nederste.
|
|
Valmuer - fordi der er valmuer på servietterne |
|
Chokoladebladene er 'tegnet' på en plastlomme ovenpå servietten |
At lave festkager giver altid en del spild, bl.a. fordi kagens kanter skal skæres til, så de står helt skarpe.
Overtrækket rulles lidt for stort og skæres efterfølgende til. Der er normalt lidt kagespild på det afskårne, så det ikke umiddelbart er til at genbruge.
Men heldigvis har jeg en mand, der elsker romkugler, og nu har han lidt at tage med på sit skib, til at forsøde de ensomme aftener i hans bette kammer om bord.
De er lavet med rigtig rom (men desværre med for lidt rom), da vi ikke havde romesssens i hytten.
NI KILO!!!??? Jamen altså ...
SvarSletJeg er simpelthen v.i.l.d.t. imponeret over dine evner - alene valmuerne er jo et kunstværk i sig selv!
Jeg ville ikke bare være rørt til tårer - jeg ville have vrælet med ægte vandfald kaskaderende ned ad kinderne og det hele, hvis der var nogen, der havde gidet lave sådan en kage til mig.
Og så må den i øvrigt have smagt helt vidunderligt :-)
Underkagen vejede 8-9 kg.
SletOverkagen lidt mindre......
Den smagte rigtig godt. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg bruger citronfromage som fyld.
Synd, du ER blevet 60. Du kunne bare have inviteret (jeg har konstant slemme svensk-abstinenser, har ikke været hinsidan i alt for mange år), så havde jeg da smuttet en stavefejlskage med i bagagen ;-)
Havde vi bare 'mødt' hinanden lidt før ...
SletMen jeg er sikker på, at vi engang kan finde ud af at få lindret dine svenskabstinenser - med eller uden stavefejlskager :-D
Din kage er sørme flot - sikke et arbejde med blomsterne og bladene. Tror den smagte vildt godt, det er i hvertfald lækre ting der er kommet i kagen.
SvarSletDen VAR fortræffelig.
SletBlomsterne og bladene var ikke det værste. Roser tager betydeligt mere tid, hver rose skal have mange flere kronblade.
Figurer er endnu værre...
Men jeg elsker jo og sidde og nørde med sådan noget småpilleri, og jeg elsker at putte små finesser i. Uden kager fik jeg aldrig mulighed for at udleve den interesse ordentligt.
Hold da K...! Altså normalt bander jeg ikke ( ret meget ).
SvarSletDen kage er da et kunstværk.
Du er godt nok dygtig!!!!! Hatten af for dig!
Tak for de pæne ord. Det bliver ikke det sidste, I får at se fra mig.
SletNår jeg altså er færdig med at forvandle det rene kaos til et køkken igen..........................
MUMS.... hvor ser den kage bare lækker ud.
SvarSletTager lige et stort *luft-bid* af den og lusker så ellers ud i eget køkken,
for at nuppe en mad :)
Luftbidder har en stor fordel: De springer ikke på sidebenene.
SletVelbekomme med maden, og nyd den smukke aften