tirsdag den 24. marts 2015

Mad




Der var lige nogle spiselige emner, der trænger til at vendes.



Først den romantiske aftensmad på Gram kro. Jeg vil dog denne gang skåne jer for monstret i loftet!



Billedkvaliteten er mere end sølle. De billeder tåler absolut ikke forstørrelse.
Bar' ærg'ligt.....



Vi valgte at drikke husets vine. Det valg vil ikke blive gentaget på det sted.

Forretten var laks på 3 forskellige måder. Dertil et stykke aldeles fortræffeligt brød.
Fint anrettet, velsmagende og hverken for lidt eller for meget.
Hovedretten var kalvekød med en slags røstikartoffel og dertil (hvor pinligt 
- jeg kan simpelthen ikke huske hvad det grønne var!) noget velvalgt grønt. 
Rigelige mængder af god sovs til egendosering.
Igen, særdeles fint anrettet, velsmagende og hverken for meget eller for lidt.



Dessertbilledet er det eneste der er nogenlunde skarpt. Men indholdet på den sorte kæmpetallerken kan dårligt ses, desværre.
Tre kugler god is, en mazarinagtig kage med frugt, 

dertil lidt frugt (ananas og melon) på tallerkenen. 
Ved kl. 4-6 på tallerkenen skimtes en "marmeladeslange". 
Den var heller ikke nem at se IRL.
Sorte tallerkenener er noget dumt noget. 

Men at melon i min optik absolut ikke er et spiseligt valg kan kroen vel egentilig ikke gøre for.
Dertil kaffe og dessertvin.



Godt, jeg ikke skal ernære mig som madanmelder! 
I må nøjes med den smule beskrivelse.



Summa summarum:
Vi havde en særdeles fin aften med god mad, behagelig betjening og en rar stemning i lokalet. 
Ingen 'musik' til at forstyrre. Det passer støjfølsomme mig overmåde godt.
Vi kunne sagtens finde ud af at komme på den kro igen.





Til det arbejdende folk havde vi lavet en menu der krævede mindst muligt af os på dagen:


Øl og vand ad libitum hele dagen.

Frokost: 
Pølser og brød med hele svineriet. 

Eftermiddagskaffe:
Hjemmebagte cremelinser efter opskriften herfra
Påskenøddekage. opskrift her 
En anden gang tror jeg, jeg vil lave den med mørk chokolade i stedet for blød nougat. Jeg synes, den blev lidt for meget....





Aftensmad:
Vi havde lavet tunmousse til forret - den droppede vi, folk var slet ikke sultne!
Skinkesteg i skiver og kyllingebryst i fad (opskrift på kylling her). Dertil kogte kartofler og revne grøntsager.
Is ad libitum med hjemmelavet hindbærcoulis.




Som sagt, ingen gik sultne fra matriklen. Og vi har restemad i fryseren til adskillige dage, for vores største problem var (som altid) begrænsningens kunst. Vi får altid lavet mad nok til en mindre (eller snarere større) hær...






8 kommentarer:

  1. Tak for link til kyllingen... den kunne godt ligne en kommende favorit her i huset!
    Dejligt, at I nød både Kroen og Arbejdsselskabet. Jeg kan godt lide din anmeldelse af Støjsvagt miljø... Jeg kunne godt brugt en Michelinguide omkring udholdelige spisesteder. Nu har kjeg nydt at spise i Operaen og beklaget opholdet i kælderen under Det ny teater! Men man ved jo ikke på forhånd hvordan restauranterne er... og det er nu rart at kunne kommunikere!

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi lavede den lige uden ost, kun fordi vi ikke havde noget klar. Den var rigtig god, også uden ost.
      Måske man skulle gå over til at spørge om der er baggrunds'musik' når man bestiller bord - og så sige pænt farvel og nej tak, hvis de svarer ja?
      Jeg vil i hvert fald meget hellere kunne samtale end høre tilfældigt valgt såkaldt musik.

      Slet
  2. Hmmm, at blive kage-lækkersulten kl 5.30 om morgenen, er vist ikke et sundt tegn, men tak for inspiration. Tror jeg vil love mig selv noget lign som menu, når jeg får mig taget sammen til at rydde op udenfor. Min ældste havde ellers løsningen forleden, da de kiggede forbi : Skal vi ikke hive alle skurene ned mor, så bestiller vi en container. God ide, bortset fra, at jeg bruger de skure :))
    Godmorgen hilsen fra Tullehuset

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi havde også vores hus med at styre især datteren. Hun er blevet særdeles effektiv til at smide ud, og skal holdes øje med!
      Kagebundene var lette at lave (i foodprocessor) og var ustyrlig lækre. Det var moussen (af flødeskum og blød nougat) der var lidt for meget.
      Til påske kunne man måske lave den samme kage med citronfromage imellem lagene.....

      Slet
  3. Hvor er det ærgeligt at spisestedet ikke finder en ordentlig "husets" når nu resten af oplevelsen er i orden ... vinen er jo en del af oplevelsen ved at spise ude :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Vi har hidtil ofte valgt husets, men det er vist ved at være slut med den nemme udvej. Vi er blevet skuffede for mange gange!

      Slet
  4. Den med husets vin undgår vi efterhånden også for det meste, medmindre det er en vin eller et vinhus, vi kender i forvejen. Betaler man bare en sølle 50'er mere, får man relativt meget mere for pengene. Det var godt, at I kunne nyde maden. En skam, jeg ikke sad ved bordet ved siden af - jeg elsker melon ;-)
    Jeg kender det så godt, det med at lave for meget mad. Det gør jeg også næsten altid, men det er altså også svært at vurdere, hvis man er mange til spisning.

    SvarSlet
    Svar
    1. Du ville sikkert også have elsket udsigten til hjorteskræmslet i loftet, fnis!
      Den ekstra 50'er på drikkelig vin er i hvert fald givet godt ud, selv om vi resten af vores liv skal vælge vores udgifter med den allerstørste omhu.
      Omhu er vel også at sørge for at pengene gives ud på kvalitet.

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...